Jastrab wint slotetappe en eindklassement Healthy Ageing Tour

zondag 14 april 2019

  • Healthy Ageing Tour

Megan Jastrab heeft de slotetappe van de Healthy Ageing Tour gewonnen. In Midwolda won de Amerikaanse -die in de slotfase nog van wiel moest wisselen - de massasprint.
 

Samenvatting finale Healthy Ageing Tour Junioren - Midwolda

Daarmee stelde ze haar eindzege veilig. En daar was de Amerikaanse – die eerder dit seizoen al de Piccolo Trofeo Binda won en tweede was in Gent-Wevelgem – nadrukkelijk in haar nopjes.  "Het was zeker een hectische finale, maar mijn ploeggenoten hielpen me weer snel terug naar voren. Zoals ze me eigenlijk drie dagen lang gesteund hebben. Vervolgens kon ik de sprint winnen en stelde ik ook de eindzege veilig. Het is voor mij tot nog toe een geweldig seizoen met nu alweer vier zeges en twee tweede plaatsen. Ik moet zeggen dat het zwaar koersen is hier in het Noorden van Nederland, maar het ligt me duidelijk wel."
 

Interview Megan Jastrab

In de finale probeerden Silke Smulders - die weg reed uit een groep van vijf - en later de Française Amandine Fouquenet een massasprint te ontlopen, maar die stond net zo vast als de uitslag van die spurt. Ilse Grit eindigde op de tweede stek, Elynor Backstedt werd derde. In het klassement was de Britse Backstedt tweede achter Jastrab. Femke Gerritse - de dagwinnares in Heerenveen - stond als derde mee op het eindpodium.

Aandachtsgebieden

Healthy Ageing Tour #HAT20