Lotta Lepistö wint en leidt in Healthy Ageing Tour

woensdag 10 april 2019

  • Healthy Ageing Tour

De eerste rit van de Healthy Ageing Tour is gewonnen door Lotta Lepistö. De Finse verschalkte in de finale op Borkum dertien medevluchters. Lisa Klein (tweede) en Christine Majerus (derde).  Kirsten Wild - die in de remmen moest na een val voor haar - werd vierde. De veertien wisten maar liefst vier minuten voorsprong te vergaren in een selectieve etappe waarin het veld door de wind meerdere malen uiteen werd geslagen.

Samenvatting #HAT19 Etappe 1 Borkum

De trui voor de dagzege werd uitgereikt door Göran Sell (Geschäftsführer der Nordseeheilbad Borkum GmbH)

De Britse Alice Barnes probeerde de anderen met een ultieme uitval te verrassen, maar kon een sprint niet voorkomen op het Duitse Waddeneiland.

Lepistö won eerder in het jaar een rit in de Setmana Valenciana. De sprint op Borkum verliep ook voor haar niet ideaal. "Ik raakte het wiel van Amy Pieters even kwijt, maar kon dat herstellen. Kirsten Wild leek nog even voorbij te komen, maar toen werd er gevallen en had ik vrij spel. Ik ben heel blij met deze zege. We hebben het als team vandaag goed uitgespeeld en hebben met Ellen van Dijk en mijzelf twee rensters voorin het klassement. Ellen heeft met haar tijdrit nog een mooie troef in handen en ik denk dat we het dag voor dag gaan bekijken."

Donderdag wacht het peloton een etappe met start en finish in Surhuisterveen.

Foto's: Sportfoto.nl

Aandachtsgebieden

Healthy Ageing Tour #HAT20