Van DIjk wint tijdrit, Klein pakt het geel

zaterdag 13 april 2019

  • Healthy Ageing Tour

Ellen van Dijk heeft de vierde etappe van de Healthy Ageing Tour gewonnen, een individuele tijdrit over 14,4 kilometer met start en finish in Winsum. De Europees kampioene tijdrijden uit de formatie Trek-Segafredo bleef Lisa Klein twee tellen voor. Wereldkampioene op de weg Anna van der Breggen werd derde op dertien seconden.

Samenvatting Tijdrit #HAT19 in Winsum

Klein heeft de leiding overgenomen van Lotte Lepisto, die het klassement aanvoerde vanaf dag één. Van Dijk volgt op acht seconden. De nummer drie Kirsten Wild moet al 41 tellen overwinnen op de klassementsleidster. Van Dijk deed een goede zaak in het klassement op de eerste dag.

"Twee belangrijke concurrentes kregen met pech af te rekenen in de persoon van  Lisa Brennauer en Anna van der Breggen. Maar dat geeft ook aan dat je jezelf hier nooit te rijk kunt rekenen, elke dag kan het klassement weer op de kop gaan. Lisa Klein is een moeilijke tegenstander om te bestrijden, omdat ze ook bonificatieseconden kan winnen. Ik had haar niet zo kort verwacht." Later vandaag volgt een etappe van Wolvega naar Heerenveen. Zondag sluit de Healthy Ageing Tour af met een etappe met start en finish in Midwolda.

Aandachtsgebieden

Healthy Ageing Tour #HAT20