'Een mooie middag' voor ouderen en mantelzorgers

woensdag 12 december 2018

  • Zorg Innovatie Forum

‘Een mooie middag’; onder die noemer kwamen op 11 december ongeveer 50 ouderen en mantelzorgers bijeen in de Remonstrantse Kerk in Groningen. Een bijzondere samenwerking tussen vier partijen heeft geleid tot deze middag. Het Zorg Innovatie Forum, Humanitas, Vrijdag en Groningen Plus hebben hun krachten, en vooral netwerk, gebundeld om deze ouderen en mantelzorgers te voorzien van een mooie middag.

Om half twee werden de deelnemers welkom geheten door Karin Kalverboer, directrice van het Zorg Innovatie Forum. Om twee uur was het tijd om aan de slag te gaan. Er kon gekozen worden tussen een theaterworkshop of een beeldende kunst workshop. Onder begeleiding van twee docenten van Vrijdag heeft iedereen zich uitstekend vermaakt. Een high tea met lekkere brownies, macarons en kerstkransjes gaf de deelnemers de gelegenheid om even op adem te komen. Dat was nodig, want het eerste gedeelte was heel actief en daarna moest er gezongen worden. Het Meezingcafé was het laatste onderdeel van de dag. Onder begeleiding van een drietal muzikanten werd er fanatiek gezongen en zelfs gedanst. Er kwamen allerlei verschillende genres voorbij. Van de Beatles tot Rock & Roll en van ‘Kom van dat dak af’ tot ‘Aan de Amsterdamse Grachten’, en alles werd even hard meegezongen. Alle deelnemers gingen na afloop naar huis met een mooi kerstplantje en een glimlach op hun gezicht.

Op 21 december vindt het laatste Meezingcafé van 2018 plaats in het VRIJDAGcafé aan de Sint Jansstraat 7. Wilt u ook deelnemen? Kijk dan op  de website van VRIJDAG. 

 

Aandachtsgebieden

Zorg Innovatie Forum