Healthy Ageing Tour wordt rookvrij

dinsdag 14 februari 2017

  • HANNN
  • Healthy Ageing Tour

Tijdens de Alles is Gezondheid… conferentie 2017 komende woensdag in Amersfoort, trapt de Healthy Ageing Tour haar tourkaravaan af. Deze UCI etappewedstrijd voor vrouwen heeft de ambitie de gezondste wielerwedstrijd ter wereld te worden. Een belangrijke eerste stap is het rookvrij maken van de start- en finishzones en het aanbieden van informatie en hulp aan rokers in de etappeplaatsen met de “Stop met Ta-Bakfiets”.  

Tourkaravaan

In aanloop naar de Healthy Ageing Tour worden in de start- en finishplaatsen activiteiten georganiseerd die een gezonde samenleving stimuleren. Zo worden meer dan 2000 basisschoolkinderen bereikt met het ‘Van Bidon tot Broodtrommel’ programma. Hierin leggen wielrensters aan de kinderen met welk eten en drinken je de beste basis legt voor een topprestatie, niet alleen op de fiets maar ook op school. Daarnaast krijgen de kinderen het spel Garfield vs Hot Dog aangeboden, ontwikkeld door Grendel Games in Leeuwarden, waarmee zij spelenderwijs leren wat gezond eten is en wat niet.

Door de Healthy Ageing Tour Karavaan ontstaat al voor het wielerevenement een estafette tussen gemeenten die bijdragen aan een gezondere regio. De Healthy Ageing Tour stimuleert de samenwerking tussen gemeentebestuurders en de uitwisseling van ervaringen.  Zo groeit het peloton van ambassadeurs voor deze gezonde beweging.
 

Wereldtop

De Healthy Ageing Tour is een UCI etappewedstrijd voor vrouwen die van 5 t/m 9 april wordt verreden. De wedstrijd is t/m 2016 gesponsord door Energiewacht. Healthy Ageing Tour is de nieuwe naam voor het evenement. In 2016 bonden de beste acht vrouwenploegen van de wereld de strijd aan in de etappekoers voor vrouwen. Oud-wereldkampioen tijdrijden, Ellen van Dijk, won het eindklassement. In de afgelopen edities stonden wereldtoppers als voormalig Olympisch en wereldkampioene Marianne Vos, wereldkampioene Lizzie Armitstead en de latere Olympisch kampioene Anna van der Breggen aan het vertrek.


De aftrap vindt op woensdag 15 februari om 11.30 uur plaats in het Healthy Ageing Tour-rijtuig in de Rijtuigenloods (Piet Mondriaanplein 61, Amersfoort) tijdens de Alles is Gezondheid… (AiG) conferentie 2017. AiG is het nationale preventie programma gericht op een beweging die leidt tot een gezonder en vitaler Nederland.

Aandachtsgebieden

Healthy Ageing Network #HAT19