Masterclass Mentale gezondheid van jonge vluchtelingen

woensdag 30 januari 2019

  • Zorg Innovatie Forum

Als jonge vluchteling laat je alles achter. Je thuis, je school, je vriendjes en je geboorteland. Wat je meeneemt is je vrijheid en je veerkracht om verder in een veilig land je bestaan te kunnen opbouwen. 
Wat is er voor nodig om je mentaal gezond te voelen in dat nieuwe, vreemde land?
Hoe ga je om met ontheemd gevoel? Met wie zou je je gemis kunnen delen?
En als de donkere tijd van depressie en herbeleven van de trauma’s aanbreken, wie kies je tot je steun?

Deze masterclass is een samenwerking tussen het Zorg Innovatie Forum en Stichting Didar. Bij Stichting Didar staat interculturele communicatie centraal, de dialoog over het erkennen en waarderen van verschillen. Didar is sinds eind 2018 stakeholder van het Zorg Innovatie Forum.

Tijdens dit middagsymposium “Mentale gezondheid van jonge vluchtelingen” luisteren we naar het verhaal van jonge vluchtelingen die ons hun ervaringen over hun leven vertellen. Professionals omschrijven de obstakels die ze tegenkomen in hulpverlening aan jonge vluchtelingen. In verschillende workshops besteden we onder andere aandacht aan casuïstiek, bevorderen van samenwerking tussen organisaties en interculturele communicatie.  

In dit middagsymposium gaan we aan de slag met de problematiek. Werkt u met jonge vluchtelingen/gezinnen? Ervaart u weleens communicatieproblemen met jonge vluchtelingen simpelweg omdat hun referentiekader zo anders is dan dat van u?
Dan is deze middag devgelegenheid om dichter bij de praktijk te komen en tijd te nemen om samen voor meer mentale gezondheid van jonge vluchtelingen te gaan zorgen.
Bijwonen van deze masterclass is kosteloos voor ZIF-stakeholders. Overige deelnemers betalen €75,= (ex btw).

Voor meer informatie en vooraanmeldingen kunt u contact opnemen met info@zorginnovatieforum.nl

Aandachtsgebieden

Zorg Innovatie Forum