Miley ‘op fietse’ in Assen

woensdag 24 juli 2019

  • HANNN

Vier dagen lang fietsen en beleven, dat is waar HANNN dit jaar voor het eerst haar bijdrage aan heeft mogen leveren. En wat hebben wij genoten van de fietsende kleine én grote mensen tijdens de Drentse Fiets4Daagse met als startplaats Assen.

Voor de kinderen was er een speciale 4kids editie opgezet bij de 30km route, maar er waren ook kinderen die de 40km route hebben gefietst! De kinderen kregen een scorekaart mee en verdienden stickers door mee te doen aan de verschillende beleefposten. Van de vijf beleefposten per dag, vulde HANNN er elke dag één waarbij gezonde beweging voorop stond.
 

Dinsdag deden de kinderen én hun ouders, grootouders of begeleiders na het fietsen in Assen een voedingsquiz. Gezond bewegen kan natuurlijk alleen met de juiste brandstoffen. De kinderen verdienden een sticker door na te denken over de antwoorden. Vaak hadden de jonge deelnemers net zoveel antwoorden goed als de volwassenen!

Woensdag stonden we in Loon met twee blenderbikes. Hier mochten niet alleen kinderen een zelfgemaakte smoothie bij elkaar trappen, ook veel volwassen hebben we blij gemaakt met drankjes vol energie en vitamines! Het zelfgekozen fruit ging in de blender voorop de fiets en door even flink te trappen, was het resultaat een heerlijke smoothie. Sommige kinderen hadden snel een link gelegd met de voedingsquiz van dinsdag. “Hebben we daarom de voedingsquiz gister gehad?”, “Oh wat leuk, hier hebben we het gisteren nog met de voedingsquiz over gehad!”

Na drie dagen fietsen, werd het donderdag tijd om het brein opnieuw in beweging te brengen. Een fitter brein door te dammen! Iedereen schoof bij de finish in Assen aan om een potje te dammen met elkaar of met de HANNN’ers, waarbij de kinderen hun sticker verdienden. Een groot deel van de kinderen had echter nog nooit gedamd, maar gelukkig zijn de regels relatief makkelijk uit te leggen, al kan het spelen tegen de juiste tegenstander wel een echte uitdaging zijn! De meeste kinderen waren erg enthousiast en we hoorden vrijdag dat er thuis veel damborden weer tevoorschijn zijn gehaald.

Vrijdag was de dag van de grote finale! De meeste kinderen hebben 4 dagen lang 30 of 40 km gefietst én meegedaan aan verschillende beleefposten. Ze hebben ontzettend hun best gedaan tijdens de activiteiten deze week en hebben hun echte Miley medaille meer dan verdiend! Als extra verrassing mochten ze ook nog even kletsen, knuffelen en op de foto met onze mascotte Miley. Onze loopvogel Miley was in ieder geval erg enthousiast over de eerste keer ‘op fietse’!

Volgend jaar doen we het over! Ben jij er dan ook bij!?

Blend je eigen gezonde smoothie
Blend je eigen gezonde smoothie
Iedereen houdt van Miley!
Iedereen houdt van Miley!

Aandachtsgebieden

Healthy Ageing Network