Ondernemers: sluit je aan bij De Kopgroep!

vrijdag 6 september 2019

  • HANNN

Noord-Nederlandse krachtenbundeling voor mentale veerkracht

Op 4 oktober 2019 brengen we zoveel mogelijk organisaties bij elkaar die op een nuchtere manier om gaan met mentale gezondheid. Want vroeg of laat loopt iedere werkgever binnen zijn/haar organisatie aan tegen medewerkervraagstukken als burn-out, angst en depressie. Toch rust er vaak een taboe op dit onderwerp. 

De Kopgroep maakt dit thema bespreekbaar en met alle betrokken organisaties zorgen dat problemen rond mentale gezondheid eerder herkend worden. En we zoeken samen naar praktische manieren om vervolgens te handelen.
De Kopgroep is een initiatief van De Kracht van Groningen en Healthy Ageing Network Northern Netherlands.

Aftrap op 4 oktober
Tijdens een inspirerende middag staan we stil bij de impact van vraagstukken rond mentale gezondheid op medewerkers en het functioneren van organisaties. In workshops maken we kennis met praktische voorbeelden en oplossingen gericht op mentale veerkracht.  Aan het eind van de middag zetten we een handtekening voor de vorming van De Kopgroep, die de komende jaren actief blijft samenwerken aan een veerkrachtige regio. De bijeenkomst start om 13.15 uur en duurt tot het eind van de middag. De locatie volgt. 

Sluit je aan!
De Kopgroep organiseert regelmatig bijeenkomsten waarin praktische handreikingen gegeven worden voor:   
Erkennen en bespreekbaar maken van problemen met mentale gezondheid 
Herkennen – hoe herken je in je eigen omgeving dat iemand kampt met problemen cq een hoog risico loopt om daar op korte termijn mee te maken te krijgen…
Handelen - …en wat doe je vervolgens? Wat zijn laagdrempelige acties om binnen de eigen omgeving te ondernemen en wat is de route naar hulp bij complexere vraagstukken? 

Ook aansluiten bij De Kopgroep? 
Aanmelden doe je hier

Aandachtsgebieden

Healthy Ageing Network