Week tegen eenzaamheid - 1 tot en met 8 oktober 2019

dinsdag 1 oktober 2019

  • Zorg Innovatie Forum

Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich sterk eenzaam en nog eens één op de drie Nederlanders voelt zich matig eenzaam. Tijdens de Week tegen Eenzaamheid is er door het hele land extra aandacht voor het thema eenzaamheid. Tijdens deze week staat ontmoeting en verbinding centraal. Eenzaamheid aanpakken begint bij in contact komen. Overal in Nederland worden activiteiten georganiseerd, voor een greep uit de activiteiten kunt u op deze site kijken.

In Groningen voelt bijna 43% van de Stadjers zich in meer of mindere mate eenzaam. Daar moet verandering in komen. Daarom heeft Humanitas samen met betrokkenen die zich inzetten vanuit welzijn, zorg, politiek, kerken, bedrijfsleven, gemeente, kennisinstellingen en stadjers het initatief Eensamen opgericht. Eensamen verbindt ervaring, kennis en beleid om gezamenlijk meer te kunnen doen tegen eenzaamheid. Op donderdag 3 oktober tijdens de Week tegen Eenzaamheid kunt u een mini-docu over eenzaamheid bekijken. Deze mini-docu brengt de verhalen over eenzaamheid van ‘gewone’ Groningers in beeld. Wilt u deze verhalen ook zien op 3 oktober van 16.00 tot 18.00 uur in de Bibliotheek aan de Nieuwe Boteringestraat? Kijk dan hier.

In een podcast van de radiozender 3FM wordt eenzaamheid onder mensen die een ziekte hebben, onder ouderen en het belang van fysiek versus online contact onder de loep genomen. Om deze podcast te luisteren, klikt u hier.

In het ouderennetwerk Anders Oud 2030 is eenzaamheid ook een thema dat aan bod komt. Anders Oud 2030 organiseert en begeleidt per jaar verschillende bijeenkomsten voor ouderen. Dit zijn de gelegenheden waar ouderen hun stem kunnen laten horen en hun ervaringen, wensen en behoeften rondom ouder worden kunnen laten horen. Kijk op de website van Anders Oud voor meer informatie.

 

Aandachtsgebieden

Zorg Innovatie Forum