Verdiepingsbijeenkomst - Jongeren na Corona

icon-clock icon15:30 - 17:00

icon-clock iconDigitaal

Er is toenemende aandacht voor en zorg over de impact van de Coronapandemie op Nederlandse jongeren. Meer dan bij andere leeftijdsgroepen zien wij o.a. mentale gezondheidsproblemen, somberheid en angst. Daarnaast ligt hun sociale leven stil en veel jongeren voelen zich eenzaam Onderwijs wordt voornamelijk digitaal gevolgd, maar dat is niet voor iedereen even gemakkelijk. Daarom staat het ZIF in een online bijeenkomst op donderdag 18 maart stil bij jongeren.

Op 18 maart gaan we gezamenlijk kijken hoe jongeren ondersteund kunnen worden en wat nodig is om de gevolgen zoveel mogelijk te reduceren. Prof dr. Marloes Kleinjan verzorgt de aftrap van deze bijeenkomst. Marloes Kleinjan is programmahoofd Jeugd bij het Trimbos-instituut en hoogleraar Youth Mental Health Promotion aan de Universiteit Utrecht. Ze werkt mee aan grote nationale studies naar de geestelijke gezondheid van jongeren en houdt zich bezig met verschillende preventie– en interventieprojecten.

Vervolgens zullen we in deelsessies uiteengaan en kijken wat ons te doen staat. Voor deze bijeenkomst nodigen we jongeren en professionals  vanuit ons netwerk uit. De bijeenkomst is alleen toegankelijk voor jongeren en professionals die een link hebben met onze stakeholders. 

Wij hopen tijdens deze middag een aantal lijnen uit te zetten die onze jongeren kunnen ondersteunen. Graag verwelkomen we u op 18 maart online, om met elkaar kennis en ervaringen te delen en te kijken naar de toekomst voor jongeren.

Deze verdiepingsbijeenkomst is enkel toegankelijk voor stakeholders en genodigden.

Mocht u zich nog willen aanmelden voor deze bijeenkomst, dan kunt u zich tot uiterlijk 16 maart 17.00 uur aanmelden door te bellen naar 050 800 3245.

Tijd tot dit evenement

0
Dagen
0
Uren
0
Minuten
0
Seconden
Icon