Hoe betrekken we jongeren?!

icon-clock icon15:30 - 17:00

icon-clock iconDigitaal

Op 30 september gaat de bijeenkomst van het ZIF over het betrekken van jongeren bij maatschappelijke thema’s. Jongeren hebben de toekomst en de vraag is hoe we ze nu al kunnen betrekken, en waar we dan rekening mee moeten houden? Voor deze bijeenkomst worden ook jongeren zelf uitgenodigd.

Arie Dijkstra, hoogleraar Sociale Psychologie, Gezondheid en Ziekte (Rijksuniversiteit Groningen) zal in zijn bijdrage nader ingaan op de psyche van jongeren en wat hen drijft. Belangrijke thema’s die bij het betrekken van jongeren een rol spelen.

Alona Labun, coördinator van de Kenniswerkplaats Jeugd Friesland geeft een korte inleiding op de dialoogtafelmethodiek en vertelt hoe de dialoogtafels vorm hebben gekregen in de praktijk. In een gezamenlijk gestructureerd dialoogtafel gesprek, reflecteren jeugdige en/of ouders en bij het gezin betrokken hulpverleners op de ontvangen zorg . 

Romy Misran en Marloes Dekker, vertellen over de geleerde lessen van Up to Us, dat het landelijke Jimmy’s netwerk faciliteert. Participatief, gelijkwaardig en vooral samen met de doelgroep zijn de basisprincipes in het werk. Deze lessen en ervaringen zijn na 10 jaar opgeschreven in het boek “Anders kijken naar jongeren”. 

 Wilt  graag deelnemen? Aanmelden kan nog tot 29 september 16.00 uur door te mailen naar info@zorginnovatieforum.nl of te bellen naar 050 800 3245.

De Forumbijeenkomsten zijn alleen toegankelijk voor ZIF stakeholders of genodigden. 


Tijd tot dit evenement

0
Dagen
0
Uren
0
Minuten
0
Seconden
Icon