Van Kansarm naar Kansrijk - Gezondheidsverschillen voorbij

icon-clock icon13:30 - 16:45

icon-clock iconDe Oude Meerdijk, Stadionplein 1, Emmen

Kans voor de Veenkoloniën zet zich in voor de gezondheid van iedereen die woont, werkt en leeft in de Veenkoloniën. Samen met bewoners, gemeenten en betrokken organisaties werken we aan het verkleinen van gezondheidsverschillen in de regio. Het programma zit in de derde fase en er komen verrassende inzichten en uitkomsten naar voren.

De middagconferentie ‘Van Kansarm naar Kansrijk – Gezondheidsverschillen voorbij’ wordt geleid door burgemeester Eric van Oosterhout. In een inspirerend programma met onder andere bijdragen van Aletta Winsemius (RVS), Tialda Haartsen (RUG), Arie Dijkstra (RUG) en Gerjan Navis (UMCG) en vier keuzeworkshops gaan we samen in gesprek over ontwikkelingen, resultaten en kansrijke perspectieven in de Veenkoloniën. 

De workshops

Tijdens de workshopronde heeft u keuze uit vijf workshops. Deelnemers kiezen ter plekke aan welke workshops zij deel willen nemen, en vol is vol. Waar kunt u uit kiezen?

 • Kansrijken scheppen ruimte voor Kansarmen
  Een workshop waarin u meer te weten komt over bewonersinitiatieven en de kracht van bewoners, onder leiding van de voorzitter van de Bewonersraad Joke Bakker.
 • Een Goede Start in de Veenkoloniën
  Goede Start neemt u mee hoe Positieve Gezondheid bijdraagt aan een kansrijke start voor kinderen en gezinnen waarin zij opgroeien in de Veenkoloniën.
 • Alliantie van Kracht
  Ervaringsdeskundige Karin van der Hende en projectleider Marleen Oostland gaan met u aan de slag met een interventie die gebruikt kan worden als het gaat om armoede en gezondheid.
 • Hoe bereik je inwoners in de Veenkoloniën?
  Studenten van de NHL Stenden presenteren praktische oplossingsrichtingen voor het bereiken van inwoners in de Veenkoloniën, die zij op hebben gedaan tijdens hun onderzoek.
 • In gesprek over transitie
  Tijdens deze workshop gaan we met elkaar in gesprek over ontwikkelingen bij de transformatie van zorg naar gezondheid, waarbij het kavelmodel behulpzaam kan zijn. 

Aanmelden?
Graag nodigen wij u uit om samen met ons deze conferentie tot een succes te maken. Deelname is gratis, en de keuze voor een workshop maakt u op de dag zelf. Laat u inspireren, en meldt u aan voor deze conferentie! Aanmelden kan nog tot vrijdagmiddag 25 februari 12.00 uur door te mailen naar info@kvdvk.nl.

Meer weten? Kijk op www.kvdvk.nl, mail naar info@kvdvk.nl of bel ons op 050 800 3244!

Tijd tot dit evenement

0
Dagen
0
Uren
0
Minuten
0
Seconden
Icon