Inspiratiesessie Kans voor de Veenkoloniën - Het beste van twee werelden

icon-clock icon14:00 - 16:30

icon-clock iconVanBerensteyn, Museumplein 5a, Veendam

Vanuit het programma Kans voor de Veenkoloniën en het inwonersinitiatief Kracht van de Veenkoloniën gaan we graag met u in gesprek over hoe leef- en systeemwereld elkaar kunnen versterken. Dat doen we aan de hand van een aantal concrete praktijkvoorbeelden. 

Hoe kunnen inwoners en professionals elkaar versterken, en waar zitten deze twee werelden elkaar in de weg? We staan stil bij barrières en zoeken met elkaar naar nieuwe oplossingen. Niesco Dubbelboer, adviseur Kracht van de Veenkoloniën en mede-oprichter en coördinator van Meer Democratie, neemt ons mee in het begrip ‘nieuwe democratie’. Annamaria Evers vertelt haar verhaal over grip krijgen op armoede en vanuit haar persoonlijke ervaring met opgroeien in armoede. Anne Hilderink , grondlegger van de coöperatie Klooster & Buren en Beeldend kunstenaar, is vanuit Nederland Zorgt voor Elkaar bezig met een actiebegeleidend onderzoek over het belang en impact van inwonersparticipatie voor het leefbaar en vitaal houden van woonomgeving en inwoners.

Naast deze interessante plenaire bijdragen is er tijdens de workshopronde ruimte voor interactie en kennisdeling. 

Voor Kans voor de Veenkoloniën schreef Toegepast Gezondheidsonderzoek van het UMCG (TGO) een wetenschappelijk artikel over de verbinding tussen de leef- en systeemwereld. Annemieke Visser, senior-onderzoek bij de RUG en het UMCG neemt ons mee in de bevindingen van dit artikel, samen met een aantal studenten van de master Design Driven Innovation. De rest van de workshops zullen wij laten onthullen!

Aanmelden?

Wij nodigen u graag uit om op 20 februari mee te doen, denken en praten!
Wilt u erbij zijn? Dan kunt u zich tot vrijdag 12.00 uur aanmelden door te mailen naar info@kvdvk.nl.

Tijd tot dit evenement

0
Dagen
0
Uren
0
Minuten
0
Seconden
Icon