Meetup 'De Kloofdichters' - Armoede in Groningen

icon-clock icon14:00 - 16:00

icon-clock icon‘t Clockhuys, Brinkhorst 3, Haren

Op 8 maart 2023, tijdens Internationale Vrouwendag, vragen Sterk uit Armoede en het Zorg Innovatie Forum aandacht voor armoede in Groningen, en gaan we specifiek in op de positie van vrouwen.

De kloof tussen arm en rijk in Nederland wordt groter, ook in Groningen. Mensen hebben minder te besteden, mede door de inflatie- en energiecrisis. Ook de plek waar je vandaan komt en je sociale en economische situatie kunnen van invloed zijn. Het is terug te zien in een toename van flexwerkers met weinig pensioen en voedsel en kledingbanken die de vraag nog moeilijk aan kunnen. Valt deze kloof nog te dichten?

Aan de hand van fragmenten van de VPRO Tegenlichtuitzending: ‘De Kloofdichters’, gaan we samen met ervaringsdeskundigen in gesprek. Welke kloof ervaren mensen in armoede, en wat zou hen helpen? Maar ook: wat gebeurt er al en wat kan er nog meer?

Wilt u zich ook gratis inzetten om armoede te bestrijden? Kom dan naar deze meetup, praat mee, en kom met oplossingen! Aanmelden kan door het onderstaande formulier in te vullen. Verspreid deze uitnodiging gerust binnen uw netwerk!

Tijdens deze meet-up op Internationale Vrouwendag willen we speciale aandacht vragen voor menstruatiearmoede. Om duizenden (jonge) vrouwen te helpen is geld nodig. Voor 5 euro kan het Armoedefonds al 5 pakjes maandverband kopen. Steunt u het fonds met een vrijwillige bijdrage? Klik dan hier!

Aanmeldformulier

Tijd tot dit evenement

0
Dagen
0
Uren
0
Minuten
0
Seconden
Icon