Symposium Wonen en Ouder worden in Drenthe

icon-clock icon10:00 - 14:00

icon-clock iconProvinciehuis Assen

Hoe woont u als u 80 bent?

Hoe wilt u later wonen, en wat is daarvoor nodig? Daarover gaan Platform Pouwer, Lang Zult u Wonen en de Provincie Drenthe graag met u in gesprek! Tijdens dit symposium over wonen staat het perspectief van de ouder wordende inwoners van Drenthe centraal. Wat hebben zij nodig om invloed en regie te houden over hun woontoekomst?

De stem van ouderen is veelvuldig te horen op 14 april. Zo delen een aantal Drentse ouderen hun wensen en behoeften en hoe ze die willen vervullen, wordt er vanuit de Raad van Ouderen meer verteld over het advies ‘Wonen en Ouder worden’ en zal gedeputeerde Hans Kuipers vertellen over de visie en het beleid van de provincie en het belang van bewonersbetrokkenheid daarbij. Ook zetten wij mooie voorbeelden van woonvormen en bewonersinitiatieven in de schijnwerpers!

U kunt workshops volgen met de nadruk op het handelingsperspectief van de oudere inwoners van Drenthe. Onder andere Positieve Gezondheid in de fysieke leefomgeving, beleidsbeïnvloeding door ouderen, thuistechnologie, energiearmoede en wonen in een palliatieve levensfase krijgen de ruimte!

Komt u samen met ons nadenken over de woontoekomst van ouderen in Drenthe? Dan kunt u zich aanmelden via de website van Platform Pouwer! Graag tot 14 april! 

Image by shurkin_son on Freepik

Tijd tot dit evenement

0
Dagen
0
Uren
0
Minuten
0
Seconden
Icon