Inspiratiemiddag - Doen en ervaren: cultuur inzetten voor jongeren in zorg en welzijn

icon-clock icon13:00 - 17:00

icon-clock iconDe Kunstwerf, Groningen

Het Zorg Innovatie Forum (ZIF) en het KultuurLoket nodigen u van harte uit voor deze inspiratiemiddag. Een middag waarop u zelf kunt ervaren hoe cultuur ingezet kan worden voor jongeren in zorg en welzijn. En wat deelnemen aan kunst en cultuur voor de jongeren zelf betekent.

Wat gaan we doen?

Dagvoorzitter Sherlock Telgt (initiator/oprichter Backbone050 en Magma) neemt u deze middag mee in wat cultuurparticipatie voor jongeren betekent. U krijgt een voorproefje van de projecten StudioT en Beeldentaal en gaat zelf aan de slag tijdens één van de sessies.

Sessie 1: In gesprek met jongeren van de Studio’s over wat hen drijft
De studio’s zijn vrij toegankelijke creatieve werkplaatsen voor jongeren in Groningen gericht op verschillende disciplines van muziek tot beeldende kunst.
Onder leiding van Sherlock Telgt en Lucas Winkel

Sessie 2: Cultuurparticipatie voor iedereen
Hoe wordt deelnemen aan cultuur inclusief en ook toegankelijk voor dove en slechthorende jongeren en kinderen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS)?
Door ZIF, Kentalis en NITE

Sessie 3: Theater voor jongeren met autisme
Wat kan kunst en cultuur betekenen voor jongeren met een autisme spectrum stoornis?
Door Lentis en VRIJDAG

Op interactieve wijze gaan wij op zoek naar vragen en oplossingen. Met het perspectief van jongeren in het achterhoofd worden vragen uit onderwijs, zorg of welzijn gekoppeld aan een oplossing binnen kunst en cultuur. 

Zien wij u op 28 september?

Aanmelden kan nog tot 27 september voor 15.00 uur door te mailen naar info@zorginnovatieforum.nl. Besluit u daarna nog om te komen? Bel ons dan even via 050 800 3245!


Tijd tot dit evenement

0
Dagen
0
Uren
0
Minuten
0
Seconden
Icon