Op Eigen Kracht Vooruit! - Conferentie Kans voor de Veenkoloniën

icon-clock icon9:30 - 16:00

icon-clock iconAtlastheater Emmen

Op 28 maart 2024 kunt u aanschuiven bij de afsluitende conferentie van het programma Kans voor de Veenkoloniën. Met o.a. dagvoorzitter Karin Sitalsing, gastheer Eric van Oosterhout, directeur-generaal VWS Marjolein Sonnema & keynote Marcel Canoy

Samen met u blikken wij graag terug op negen jaar Kans voor de Veenkoloniën. U kunt rekenen op interessante dialogen en verhalen uit de praktijk. We hebben een programma gevuld met betrokken inwoners, professionals en beleidsmakers. De beweging die Kans voor de Veenkoloniën teweeg heeft gebracht gaat door, en wij blijven de leef- en systeemwereld verbinden. Hoe? Dat hoort u op 28 maart!

Op eigen kracht vooruit!

  • Samen met bewoners
  • Met organisaties en gemeenten
  • Voor een gezonde Veenkoloniën

Rondetafelgesprek
Welke inzichten hebben negen jaar Kans voor de Veenkoloniën opgeleverd? Een preview hiervan vindt u al in het manifest 'Van Kans naar Kracht', maar tijdens de conferentie praten we hierover door in het Rondetafelgesprek. Diverse sprekers laten hun licht schijnen het programma. Onder leiding van dagvoorzitter Karin Sitalsing zijn aan het woord: Paul Asbreuk (Goede Start), Tamara Jones (ervaringsdeskundige), Joop Brink (gemeente Coevorden), Roelof Dilling (Kracht van de Veenkoloniën), Erik Koekoek (Zilveren Kruis), Jur Mellies (Stadskanaal), Gerjan Navis (RuG/UMCG), Annemieke Visser (TGO) en Karin Kalverboer (ZIF/KvdVK).

Kracht van de Veenkoloniën
Een speciale plek in de middag is gereserveerd voor Kracht van de Veenkoloniën, de bewonersbeweging van de Veenkoloniën. U kunt kennismaken met de gezichten van Kracht, de toekomstplannen worden besproken en het bestuur overhandigt hun werkplan aan de aanwezige gedeputeerden!

Initiatievenmarkt
In negen jaar KvdVK hebben we ervaren hoeveel kracht er in gebied zit. Initiatieven en projecten zetten zich allemaal in voor het verbeteren van de leefbaarheid en gezondheid in hun eigen dorp, wijk of regio. Ze slaan een brug en benutten de kracht van ervaringskennis. Loop tijdens de lunchpauze over de informatiemarkt en ga in gesprek met diverse initiatieven, o.a. de Herstelruimte Emmen, Kracht van de Veenkoloniën en Sterk uit Armoede, en ervaar de passie waarmee zij hun werk doen!

Aanmelden
U kunt zich nog tot dinsdag 26 maart 12.00 uur aanmelden voor de conferentie door te mailen naar info@kvdvk.nl! Wilt u daarbij uw naam, functie, organisatie en dieetwensen doorgeven? Graag tot ziens!

Tijd tot dit evenement

0
Dagen
0
Uren
0
Minuten
0
Seconden
Icon