Kickstart festival Energieboost

icon-clock icon11:00 - 18:00

icon-clock iconFC Emmen Stadion

Het stadion van FC Emmen is vrijdag 15 maart 2024 van 11.00 tot 18.00 uur het decor van het jongerenfestival Energieboost. Het is een dag vol sport, creatieve workshops, ontmoetingen en films door en voor jongeren van 16 tot 24 jaar in Zuidoost-Drenthe.

Een dag vol workshops, films, sport en muziek
De activiteiten zijn mede samengesteld door een denktank met daarin vooral studenten van verschillende opleidingen uit Emmen. Zo zijn er filmvertoningen met inspirerende films gemaakt door jonge makers. Aan de foto-expositie ‘Omzien naar Elkaar’, met foto’s gemaakt door jongeren, kunnen festivalbezoekers hun eigen foto’s toevoegen dankzij een photobooth. Voor sportliefhebbers is er een uitdagende clinic kickboksen. Jongeren kunnen hun creativiteit ook de vrije loop laten met kapotgeslagen servies of met textielafval door bijvoorbeeld een wandkleed of een tas te maken. De dag wordt afgesloten met optredens van verschillende hiphopartiesten. Tussen 16.00 en 17.00 uur kunnen de jongeren in gesprek met beleidsmakers en bestuurders uit de regio.

Energieboost is een project door en voor jongeren met ondersteuning van Stichting Kunst & Cultuur en Zorg Innovatie Forum in samenwerking met Drenthe College en Mbo Terra. Het festival wordt financieel mede mogelijk gemaakt door de provincie Drenthe, Fonds 21, VSBfonds, Gemeente Emmen en Kans voor de Veenkoloniën.

Tijd tot dit evenement

0
Dagen
0
Uren
0
Minuten
0
Seconden
Icon