Inspiratiesessie ZIF - Samen verbinden met ‘Ubuntu’

icon-clock icon10:00 - 12:30

icon-clock iconDe Rieshoek, Noordlaren

Verbondenheid is belangrijk, we hebben elkaar nodig! Maar hoe doe je dat in een veranderend speelveld met nieuwe samenwerkingsvormen tussen formele en informele zorg? Daarover gaan we op 21 juni as. in een gemêleerde groep in gesprek tijdens een inspirerende en uitdagende dialoogsessie.

Het gedachtengoed van Ubuntu betekent een diep besef van onderlinge verbondenheid van mensen met elkaar. Mathilde Stam (lid van de landelijke SER en directeur-bestuurder van een welzijnsorganisatie) is geboren en getogen in Zuid-Afrika en neemt ons mee in de Ubuntu filosofie en begeleidt de dialoogsessie. Haar expertise is tegenstellingen verbinden en aandacht geven aan thema’s die anderen spannend vinden.

En dat is precies wat we op 21 juni willen doen. We gaan samen op zoek naar hoe we de werelden van inwoners en professionals, maar ook die van ervaringsdeskundigen met (andere) inwoners en professionals met elkaar kunnen verbinden. We gaan ervaren dat we nog veel meer gebruik kunnen maken van elkaars krachten door aan te sluiten bij wederzijdse behoeften en gebruik te maken van ieders deskundigheid. Dat vraagt inleving in elkaars dilemma’s vanuit een gelijkwaardige positie. U gaat naar huis met concrete inzichten en handreikingen om de samenwerking die nodig is voor de opgaven rondom zorg en welzijn vorm te geven.

Graag nodigen we u uit voor deze bijeenkomst op 21 juni bij de Rieshoek in Noordlaren. Voelt u zich vrij om een collega mee te nemen of de uitnodiging door te zetten in uw eigen organisatie/initiatief. Aanmelden kan via het formulier hieronder.

Deze bijeenkomst is toegankelijk voor bestuurders, professionals, inwonersinitiatieven en ervaringsdeskundigen uit het netwerk van het Zorg Innovatie Forum. 

Aanmelden kan door te mailen naar info@zorginnovatieforum.nl!

Tijd tot dit evenement

0
Dagen
0
Uren
0
Minuten
0
Seconden
Icon