Platform Pouwer trapt af met een goed bezocht webinar

Op 18 september kwamen ruim 80 ouderen en professionals online samen om te praten   over de landelijke nota Gezondheidsbeleid, met als focus vitaal ouder worden. Een goed bezocht webinar, met een actieve bijdrage van ouderen en professionals!

Icon08-10-2020 Platform Pouwer
Platform Pouwer trapt af met een goed bezocht webinar

Platform Pouwer (voorheen Anders Oud 2030), organisator van het webinar, richt zich al langere tijd op vitaal ouder worden. Via activiteiten als de Ouderendelegaties, Regiotafels en Digitale Ouderenraadpleging worden ouderen betrokken, en laten ze hun stem horen. Via de Raad van Ouderen wordt gevraagd en ongevraagd advies gegeven over vraagstukken die ouderen raken.

Vitaal ouder worden is één van de vier gezondheidsvraagstukken van de landelijke nota, die eerder dit jaar verscheen. Tijdens het webinar, dat was verdeeld in drie blokken, gaven onder andere Anna de Wit van het Ministerie van VWS, Gerjan Navis van het UMCG en de Rug en Karin de Ruijscher van GGD Fryslân hun visies. Vier actieve en betrokken ouderen reageerden op de presentaties en bespraken zelfgekozen thema’s en twee professionals en twee wethouders waren aan het woord over voorbeelden uit de praktijk en het gemeentelijk beleid.Alle presentaties gaven een goed beeld van wat er binnen en buiten Platform Pouwer gebeurt rondom ouderenparticipatie en ouderenbeleid. Er was veel interesse vanuit professionals, beleidsmakers en ouderen. Ruim 80 deelnemers hoorden wat de professionals en ouderen te zeggen hebben, en konden participeren in de chat, wat ook veelvuldig gebeurde. De belangrijke thema’s die voortkomen uit het webinar en de chat worden verder uitgediept in de Ouderendelegaties en komende Regiotafels in de vier provincies.

Download hier het verslag van het webinar!

De ervaringen met dit inspirerende webinar smaken naar meer, en daarom hebben we besloten dat deze de eerste in een reeks van webinars is. Hierover brengen wij zo snel mogelijk meer informatie naar buiten!

Deel dit artikel

Meer nieuws

Ouderen aan de knoppen

Ouderen aan de knoppen

In de afgelopen jaren gebeuren steeds meer zaken online en digitaal. Voor ‘digitaal vaardigen’ vaak een prettige oplossing om snel informatie te verzamelen of te delen. Maar als je niet digitaa..

Verder lezen
De Week tegen Kindermishandeling

De Week tegen Kindermishandeling

Kindermishandeling is een complex en hardnekkig probleem. Daarom staan in de Week tegen Kindermishandeling de verhalen centraal van professionals, ouders en kinderen die zich geconfronteerd zagen m..

Verder lezen
Nieuwe ZIF stakeholder: No Need to Hide

Nieuwe ZIF stakeholder: No Need to Hide

Stichting No Need to Hide is toegetreden tot het ZIF netwerk. Op 17 november zetten Karin Kalverboer  (directeur ZIF) en Frida Pathuis (Voorzitter “No Need to Hide”) hun handtekeningen onder d..

Verder lezen
Icon