Meer aandacht voor toegankelijkheid in de gemeente Leeuwarden

Meer aandacht voor toegankelijkheid, dat is het doel van de krant 'Beperkte Oplage' die begin april uitkwam in Leeuwarden en omstreken.

Icon07-04-2021 Nieuws
Meer aandacht voor toegankelijkheid in de gemeente Leeuwarden

Deze krant geeft een inkijkje in het leven van inwoners die niet altijd vanzelfsprekend mee kunnen doen. Samen werken aan een gemeente waar iedereen kan meedoen: ‘Samen waar het kan, apart waar gewenst!’. In de krant is veel aandacht voor ervaringsdeskundigen, en worden voorbeelden gegeven en activiteiten aangehaald. 

Bent u bijvoorbeeld benieuwd  hoe het is om te studeren of te sporten met een beperking? Of wilt u meer weten over toegankelijkheid bij werkgevers, op stations en in de binnenstad? Lees dan 'Beperkte Oplage', en u komt hier meer over te weten!

Het Zorg Innovatie Forum is betrokken geweest bij het tot stand komen van deze krant, en in de krant is te lezen wat het ZIF doet aan toegankelijkheid. Zo bracht het ZIF met samenwerkingspartners in 2019 het ‘Dagblad van het Horen’ uit. Deze krant richtte zich op bewustwording rond mensen met een auditieve beperking in Groningen en omgeving. Net als in 'Beperkte Oplage' was ook hier veel aandacht voor verhalen van ervaringsdeskundigen. De stem van ervaringsdeskundigen helpt verschillende organisaties en vakgebieden samen te werken aan gezondheid.

Hier kunt u 'Beperkte Oplage' bekijken!

Deel dit artikel

Meer nieuws

De strijd tegen kindermishandeling

De strijd tegen kindermishandeling

Met de Frontoffice Kindermishandeling probeert de eenheid Noord-Nederland van de politie kindermishandeling sneller te signaleren én aan te pakken...

Verder lezen
No Need to Hide - de eerste nieuwsbrief

No Need to Hide - de eerste nieuwsbrief

Stichting No Need to Hide zet zich in voor slachtoffers van seksueel ongewenst gedrag en misbruik en is sinds begin dit jaar lid van het ZIF. Graag brengen wij hun eerste nieuwsbrief bij u onder de..

Verder lezen
Samen Alzheimer stoppen voor het start

Samen Alzheimer stoppen voor het start

Deze week is het startschot gegeven voor het landelijk project ABOARD (A personalized medicine approach for Alzheimer’s disease), een samenwerking van meer dan dertig partners om de ziekte van Al..

Verder lezen
Icon