Meer aandacht voor toegankelijkheid in de gemeente Leeuwarden

Meer aandacht voor toegankelijkheid, dat is het doel van de krant 'Beperkte Oplage' die begin april uitkwam in Leeuwarden en omstreken.

Icon07-04-2021 Nieuws
Meer aandacht voor toegankelijkheid in de gemeente Leeuwarden

Deze krant geeft een inkijkje in het leven van inwoners die niet altijd vanzelfsprekend mee kunnen doen. Samen werken aan een gemeente waar iedereen kan meedoen: ‘Samen waar het kan, apart waar gewenst!’. In de krant is veel aandacht voor ervaringsdeskundigen, en worden voorbeelden gegeven en activiteiten aangehaald. 

Bent u bijvoorbeeld benieuwd  hoe het is om te studeren of te sporten met een beperking? Of wilt u meer weten over toegankelijkheid bij werkgevers, op stations en in de binnenstad? Lees dan 'Beperkte Oplage', en u komt hier meer over te weten!

Het Zorg Innovatie Forum is betrokken geweest bij het tot stand komen van deze krant, en in de krant is te lezen wat het ZIF doet aan toegankelijkheid. Zo bracht het ZIF met samenwerkingspartners in 2019 het ‘Dagblad van het Horen’ uit. Deze krant richtte zich op bewustwording rond mensen met een auditieve beperking in Groningen en omgeving. Net als in 'Beperkte Oplage' was ook hier veel aandacht voor verhalen van ervaringsdeskundigen. De stem van ervaringsdeskundigen helpt verschillende organisaties en vakgebieden samen te werken aan gezondheid.

Hier kunt u 'Beperkte Oplage' bekijken!

Deel dit artikel

Meer nieuws

Denkt u weleens na over uw eigen kracht en kwetsbaarheid?

Denkt u weleens na over uw eigen kracht en kwetsbaarheid?

Bekijk nu de publicatie 'Luister naar de Stem van Ouderen' met daarin de krachtige verhalen van acht ouderen!..

Verder lezen
Campagne ‘Zelfstandig thuis met vertrouwen’ van start

Campagne ‘Zelfstandig thuis met vertrouwen’ van start

Met de juiste (digitale) hulpmiddelen kunnen ouderen veilig en vertrouwd thuis blijven wonen. Er zijn talloze handige hulpmiddelen op de markt, die het leven aanzienlijk makkelijker kunnen maken. L..

Verder lezen
Nieuw advies Raad van Ouderen:

Nieuw advies Raad van Ouderen: "Maak van het openbaar vervoer een nutsvoorziening"

Op 8 februari heeft de Raad van Ouderen het advies ‘Ruimte voor Ouderen, met een inspirerende leefomgeving en mobiliteit als basis’ aangeboden aan de Directeuren-Generaal van de ministeries van..

Verder lezen
Icon