Week van de Jonge Mantelzorger

Van 1 tot 7 juni staan jonge mantelzorgers in de spotlight tijdens de Week van de Jonge Mantelzorger. Lees hier meer over het thema van dit jaar.

Icon25-05-2021 Nieuws
Week van de Jonge Mantelzorger

Ongeveer een kwart van de jongeren groeit op met iemand in hun directe omgeving met een chronische ziekte, beperking, psychische kwetsbaarheid, verslaving en/of andere ondersteuningsbehoefte. Dat kan een ouder zijn, een broer of zus, maar ook een grootouder of goede buur. Deze jongeren helpen bijvoorbeeld mee in de fysieke zorg, hebben extra huishoudtaken en helpen met het regelen van de zorg. Maar daarnaast maken ze zich op jonge leeftijd ook meer zorgen dan leeftijdsgenoten, en missen ze soms de nodige zorg en aandacht voor zichzelf.

Tijdens de Week van de Jonge Mantelzorger wordt er landelijk aandacht gevraagd voor deze jongeren. Door heel het land worden activiteiten georganiseerd voor jonge mantelzorgers, maar ook voor professionals die met deze doelgroep te maken hebben.

De campagne Niet te missen! laat zien wat de impact is van mantelzorg in het persoonlijke leven van jongeren. Zowel online als 'in de echte wereld' moet het tijdens deze week niet te missen zijn, met als doel meer bewustwording, herkenning en erkenning voor jonge mantelzorgers. 

Houd de website van Week van de Jonge Mantelzorgers in de gaten om te zien wat er tijdens deze week door het hele land gedaan wordt!

Deel dit artikel

Meer nieuws

"Innoveren doe je samen"

Lees in dit interview met Karin Kalverboer en René van der Most meer over luisteren naar en samenwerken met inwoners!..

Verder lezen
Samen verbonden met 'Ubuntu'

Samen verbonden met 'Ubuntu'

Verbondenheid is belangrijk! Maar hoe doe je dat in een veranderend speelveld met nieuwe samenwerkingsvormen tussen formele en informele zorg? Daar gingen deelnemers mee aan de slag op 21 juni. Lee..

Verder lezen
Samen met ervaringsdeskundigen de kloof dichten

Samen met ervaringsdeskundigen de kloof dichten

Wat is de impact van energiearmoede op de gezondheid? Dat onderzochten wij samen met Sterk uit Armoede. Lees in de zojuist verschenen publicatie meer!..

Verder lezen
Icon