Webinar

Op 17 september organiseert Platform Pouwer een webinar over Ouderenparticipatie en Gemeenteraadsverkiezingen. Lees hier meer, en meldt u aan!

Icon15-07-2021 Nieuws
Webinar

Op 16 maart 2022 mag iedereen naar de stembus voor de gemeenteraadsverkiezingen, die dan in het hele land worden gehouden. Ondersteuning van ouderenzorg vanuit de WMO staat vanzelfsprekend op de agenda. Maar wat vinden ouderen zélf belangrijk bij het ouderenbeleid en hoe kunnen de gemeenten dit beleid vormgeven? Want er speelt natuurlijk veel meer dan de WMO, denk aan wonen, financiën, mobiliteit, en inrichting van de omgevingswet.

Daarover gaan (actieve) ouderen, professionals en lokale bestuurders uit de vier noordelijke provincies tijdens het webinar van Platform Pouwer in gesprek met elkaar. Ook wordt er aandacht besteedt aan de aanbevelingsbrief die namens de beide Ouderendelegaties naar alle gemeenteraadsleden en leden van adviesraden sociaal domein van gemeenten in Drenthe, Overijssel, Groningen en Friesland is uitgegaan. Tijdens dit webinar is er veel ruimte voor interactie en het stellen van vragen waarmee u laat horen dat uw stem er écht toe doet.

Neem ook deel, en meldt u snel aan via deze link! Er wordt dan voor gezorgd dat u tijdig de link naar het webinar ontvangt!

Deel dit artikel

Meer nieuws

Denkt u weleens na over uw eigen kracht en kwetsbaarheid?

Denkt u weleens na over uw eigen kracht en kwetsbaarheid?

Bekijk nu de publicatie 'Luister naar de Stem van Ouderen' met daarin de krachtige verhalen van acht ouderen!..

Verder lezen
Campagne ‘Zelfstandig thuis met vertrouwen’ van start

Campagne ‘Zelfstandig thuis met vertrouwen’ van start

Met de juiste (digitale) hulpmiddelen kunnen ouderen veilig en vertrouwd thuis blijven wonen. Er zijn talloze handige hulpmiddelen op de markt, die het leven aanzienlijk makkelijker kunnen maken. L..

Verder lezen
Nieuw advies Raad van Ouderen:

Nieuw advies Raad van Ouderen: "Maak van het openbaar vervoer een nutsvoorziening"

Op 8 februari heeft de Raad van Ouderen het advies ‘Ruimte voor Ouderen, met een inspirerende leefomgeving en mobiliteit als basis’ aangeboden aan de Directeuren-Generaal van de ministeries van..

Verder lezen
Icon