Duizenden rokers doen weer mee aan Stoptober

Stoptober is van start! Stoptober is een jaarlijks terugkerend evenement van 28 dagen in oktober. Duizenden mensen stoppen met roken in die maand. 

Icon01-10-2021 Nieuws
Duizenden rokers doen weer mee aan Stoptober

Rookvrije wereld

Uit onderzoek blijkt dat mensen vaker gestopt blijven als ze samen met anderen mensen stoppen. Daarom is oktober uitgeroepen tot dé maand om samen te stoppen met roken. Op 1 oktober starten weer duizenden mensen met hun poging om te stoppen met roken. Samen sta je sterker, en is de slagingskans groter. 

In een opmaat naar rookvrije generaties zijn er allerlei mooie initiatieven en campagnes gaande. Campussen  en sportverenigingen worden rookvrij, en de eerste supermarkt heeft vandaag bekend gemaakt geen sigaretten meer te verkopen. Allemaal stappen naar een rookvrije wereld. 

Zwanger en roken

Voor zwangere vrouwen in Noord-Nederland die willen stoppen met roken heeft Verloskundige Wetenschap vanuit het onderzoeksproject “Samen Stoppen, Samen Sterk!” een filmpje ontwikkeld. In dit filmpje geven zij voorlichting over de verschillende opties voor professionele begeleiding om te stoppen met roken. Als zwangere kan het namelijk heel lastig zijn om te stoppen met roken. Er zijn verschillende ondersteuningsopties en hulpmiddelen beschikbaar om zwangeren te helpen bij het stoppen met roken. Dit voorlichtingsfilmpje is gemaakt voor zwangeren in Noord-Nederland binnen het project Samen Stoppen Samen Sterk van de afdeling Midwifery Science Groningen.

Bekijk hier het filmpje!

Rook jij, en wil je ook stoppen? Sluit je dan nu aan via Stoptober.nl!


Duizenden rokers doen weer mee aan Stoptober foto 2
Deel dit artikel

Meer nieuws

Campagne ‘Zelfstandig thuis met vertrouwen’ van start

Campagne ‘Zelfstandig thuis met vertrouwen’ van start

Met de juiste (digitale) hulpmiddelen kunnen ouderen veilig en vertrouwd thuis blijven wonen. Er zijn talloze handige hulpmiddelen op de markt, die het leven aanzienlijk makkelijker kunnen maken. L..

Verder lezen
Nieuw advies Raad van Ouderen:

Nieuw advies Raad van Ouderen: "Maak van het openbaar vervoer een nutsvoorziening"

Op 8 februari heeft de Raad van Ouderen het advies ‘Ruimte voor Ouderen, met een inspirerende leefomgeving en mobiliteit als basis’ aangeboden aan de Directeuren-Generaal van de ministeries van..

Verder lezen
2023 in beeld!

2023 in beeld!

Bekijk het 2023 van het Zorg Innovatie Forum in vogelvlucht in dit jaarverslag!..

Verder lezen
Icon