Duizenden rokers doen weer mee aan Stoptober

Stoptober is van start! Stoptober is een jaarlijks terugkerend evenement van 28 dagen in oktober. Duizenden mensen stoppen met roken in die maand. 

Icon01-10-2021 Nieuws
Duizenden rokers doen weer mee aan Stoptober

Rookvrije wereld

Uit onderzoek blijkt dat mensen vaker gestopt blijven als ze samen met anderen mensen stoppen. Daarom is oktober uitgeroepen tot dé maand om samen te stoppen met roken. Op 1 oktober starten weer duizenden mensen met hun poging om te stoppen met roken. Samen sta je sterker, en is de slagingskans groter. 

In een opmaat naar rookvrije generaties zijn er allerlei mooie initiatieven en campagnes gaande. Campussen  en sportverenigingen worden rookvrij, en de eerste supermarkt heeft vandaag bekend gemaakt geen sigaretten meer te verkopen. Allemaal stappen naar een rookvrije wereld. 

Zwanger en roken

Voor zwangere vrouwen in Noord-Nederland die willen stoppen met roken heeft Verloskundige Wetenschap vanuit het onderzoeksproject “Samen Stoppen, Samen Sterk!” een filmpje ontwikkeld. In dit filmpje geven zij voorlichting over de verschillende opties voor professionele begeleiding om te stoppen met roken. Als zwangere kan het namelijk heel lastig zijn om te stoppen met roken. Er zijn verschillende ondersteuningsopties en hulpmiddelen beschikbaar om zwangeren te helpen bij het stoppen met roken. Dit voorlichtingsfilmpje is gemaakt voor zwangeren in Noord-Nederland binnen het project Samen Stoppen Samen Sterk van de afdeling Midwifery Science Groningen.

Bekijk hier het filmpje!

Rook jij, en wil je ook stoppen? Sluit je dan nu aan via Stoptober.nl!


Duizenden rokers doen weer mee aan Stoptober foto 2
Deel dit artikel

Meer nieuws

Het Zorg Innovatie Forum gaat verhuizen!

Het Zorg Innovatie Forum gaat verhuizen!

Vanaf 1 november is het ZIF gevestigd aan de Rummerinkhof 2 in Haren..

Verder lezen
Cultuurparticipatie voor iedereen!

Cultuurparticipatie voor iedereen!

Op Wereld TOS dag staat iedereen met een taalontwikkelingsstoornis in het zonnetje!..

Verder lezen
Week van de Toegankelijkheid

Week van de Toegankelijkheid

Tijdens de Week van de Toegankelijkheid (4-8 oktober 2021) is er landelijk extra aandacht voor inclusie en toegankelijkheid voor iedereen. Maar hoe werk je nu concreet aan het vergroten van toegank..

Verder lezen
Icon