Focussen op gezondheid,nu belangrijker dan ooit

Het Noorderpoort in Stadskanaal is een zogenoemde ‘gezonde school’. Er worden gezonde producten verkocht in de kantine, en ze bieden hun leerlingen verantwoorde voeding. Het besef dat een gezonde levensstijl belangrijk is, wordt nog extra bevestigd tijdens de nog durende Corona-crisis. De inzet op gezondheid blijft daarom bestaan en is misschien wel belangrijker dan ooit, aldus directrice van het Noorderpoort Astrid Kramer.

Icon24-08-2020 Nieuws
Focussen op gezondheid,nu belangrijker dan ooit

Gezond leven in de Veenkoloniën


“Het belang van een gezonde levensstijl helpt ons om studenten gemotiveerd te houden om hier over na te denken en mee bezig te zijn.” Komend jaar gaat de school verder met het project Healthcoin, waarbij gezond bedrag beloond wordt met kortingen op gezonde producten en uitjes. Studenten van het Noorderpoort sparen al langer actief Healthcoins door voldoende stappen te zetten en mee te doen aan challenges.

De ‘Fitter met Healthcoin’-app wordt volop gebruikt, ook door het Ubbo Emmius uit Stadskanaal, een school waarmee het Noorderpoort veel samen doet. Gezond leven zorgt voor meer energie, en verbant of vertraagt ziekten die op latere leeftijd voorkomen. “Daarom is het belangrijk om studenten mee te geven dat een gezonde levensstijl voor nu en de toekomst heel waardevol is. Daarnaast moet het natuurlijk ook leuk zijn, want anders houd je het nooit vol!” aldus Astrid Kramer.

Stakeholder van het ZIF


Het Noorderpoort Stadskanaal is al langere tijd verbonden aan het Zorg Innovatie Forum als stakeholder. “Kennis vergaren en kennisoverdracht en samen kijken hoe je de doelgroep zo groot mogelijk maakt.” Dat is wat Astrid Kramer meeneemt uit samenwerkingen die ontstaan vanuit het netwerk.

Wilt u meer weten over het Noorderpoort Stadskanaal? Neem dan een kijkje op hun website. Nieuwsgierig naar Healthcoin? Die informatie vindt u hier!

Deel dit artikel

Meer nieuws

Denkt u weleens na over uw eigen kracht en kwetsbaarheid?

Denkt u weleens na over uw eigen kracht en kwetsbaarheid?

Bekijk nu de publicatie 'Luister naar de Stem van Ouderen' met daarin de krachtige verhalen van acht ouderen!..

Verder lezen
Campagne ‘Zelfstandig thuis met vertrouwen’ van start

Campagne ‘Zelfstandig thuis met vertrouwen’ van start

Met de juiste (digitale) hulpmiddelen kunnen ouderen veilig en vertrouwd thuis blijven wonen. Er zijn talloze handige hulpmiddelen op de markt, die het leven aanzienlijk makkelijker kunnen maken. L..

Verder lezen
Nieuw advies Raad van Ouderen:

Nieuw advies Raad van Ouderen: "Maak van het openbaar vervoer een nutsvoorziening"

Op 8 februari heeft de Raad van Ouderen het advies ‘Ruimte voor Ouderen, met een inspirerende leefomgeving en mobiliteit als basis’ aangeboden aan de Directeuren-Generaal van de ministeries van..

Verder lezen
Icon