Waar woont u als u 80 bent?

Lees in dit nieuwsbericht een terugblik van het ontzettend inspirerende en geslaagde symposium over Wonen en ouder worden in Drenthe!

Icon18-04-2023 Nieuws
Waar woont u als u 80 bent?

Waar woont u als u 80 bent? Die vraag stond centraal tijdens het symposium Wonen en ouder worden in Provincie Drenthe, dat op 14 april 2023 in het provinciehuis in Assen plaatsvond. Dit zette gedeputeerde Hans Kuipers aan het denken. Hij is nog lang geen 80 jaar, maar denkt er wel over na hoe hij later wil wonen. “Het is fijn ouder worden in Drenthe!”, zo deelde hij met de zaal. Daar konden de ruim 80 aanwezige ouderen en professionals zich alleen maar bij aansluiten!

De dag was gevuld met interessante workshops waarin mooie inwonersinitiatieven naar voren kwamen. Er was aandacht voor het belang en nut van zorgtechnologie en het voorbereiden op de laatste levensfase. Bezoekers gingen samen aan de slag met positieve gezondheid en speelden een rollenspel over hun eigen buurt. Ook sprak Coen van den Heuvel van de Raad van Ouderen. Hij vertelde hoe de Raad de stem van ouderen laat horen door gevraagd en ongevraagd adviezen uit te brengen aan minister Conny Helder van VWS.

Vier Drentse ouderen vertelden hoe zij willen wonen als ze 80 jaar zijn. Waar de één bewust de keuze heeft gemaakt om te blijven wonen waar ze nu woont, is de ander een zoektocht gestart naar een geschikte nieuwe woning, of heeft die stap zelfs al gemaakt. Hoe wilt u wonen als u 80 bent? Bekijk de video hier!

In deze terugblik krijgt u een mooie impressie van het symposium!


Dit symposium was een gezamenlijk initiatief van het Zorg Innovatie Forum, Lang zult u wonen en Platform Pouwer in opdracht van de Provincie Drenthe. Wij willen speciale dank uitspreken voor iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan deze mooie dag!

Roelof Dilling, Siny Vink, Harmiene Gommans, Marlon de Haan, Marcel van Dijk, Mieke Sol, Giny Achterop, Mirjam Valk, Geert Pijlman, Dirk Boom, Daniël Karssenberg, Karin Betten, Maryke Mondria, Maria Walters, Karin Kalverboer, Sanne Martena en Lisa Zwiers

Waar woont u als u 80 bent? foto 3
Deel dit artikel

Meer nieuws

Een dynamische droom voor leerlingen van de Guyotschool

Een dynamische droom voor leerlingen van de Guyotschool

Acht leerlingen van de Guyotschool in Haren gingen buiten schooltijd aan de slag met theater. Op 30 mei hadden zij hun eindvoorstelling. Lees hier alles over hun weg naar het podium. ..

Verder lezen
'Leiderschap in (energie) transitie'

'Leiderschap in (energie) transitie'

Op donderdagmiddag 6 april 2023 organiseerde het Zorg Innovatie Forum een bijeenkomst over ‘Leiderschap in (energie)transitie’ voor bestuurders en specialisten op dit thema. Lees hier alles ove..

Verder lezen
Elke regio telt! - een nieuwe aanpak van verschillen tussen regio's

Elke regio telt! - een nieuwe aanpak van verschillen tussen regio's

De regionale verschillen in brede welvaart in Nederland zijn groot en nemen verder toe. Landelijk beleid is nog te vaak gericht op het compenseren van achterstanden, en sluit te weinig aan bij w..

Verder lezen
Icon