Een dynamische droom voor leerlingen van de Guyotschool

Acht leerlingen van de Guyotschool in Haren gingen buiten schooltijd aan de slag met theater. Op 30 mei hadden zij hun eindvoorstelling. Lees hier alles over hun weg naar het podium. 

Icon31-05-2023 Nieuws
Een dynamische droom voor leerlingen van de Guyotschool

Het project Beeldentaal richt zich op cultuurparticipatie voor dove en slechthorende jongeren en kinderen met TOS. In het voorjaar van 2023 volgden acht leerlingen een traject waarin zij kennis maakten met theater bezoeken en theater spelen.

Anders dan eerdere trajecten volgden zij de lessen buiten schooltijd. Ze bezochten De Kunstwerf (De Noorderlingen, NNT, Het Houten Huis, De Steeg en Jonge Harten) in Groningen. Waar ze speelden in een theaterdecor, met maskers en met een productiegroep. Pas later hebben ze samen met de theatermakers besloten om zelf een eindpresentatie te geven. De favoriete onderdelen van de leerlingen werden samengevoegd en er ontstond een prachtig stuk over dromen.

Onder de titel ‘Een dynamische droom’ gingen de leerlingen onder toeziend oog van ouders, mede-leerlingen, docenten en andere geïnteresseerden het podium op. Zonder geluid en op een hele verbeeldende manier lieten de leerlingen hun reis zien. Ze veranderden in stambeelden, ontdekten een nieuwe wereld en dat allemaal gezamenlijk! Het was mooi om te zien hoe de persoonlijkheden van de leerlingen te zien waarin in hun toneelspel. Na afloop werd er hevig met de handen gewapperd, zoals klappen in gebarentaal gaat, en werd er zelfs op de grond gestampt. Een onwijs mooie ervaring voor iedereen die aanwezig was en in het bijzonder voor de leerlingen en theatermakers!

Deze productie stond onder leiding van Sami Johnson. Roza Kootstra maakte de beelden en de acteur waren Ottilllie, Valentino, Sabi, Nathan, Enzo, Rayan, Tamim, Gwenn, Klaas-Willem, Dynah en Giovani.

Een dynamische droom voor leerlingen van de Guyotschool foto 2
Deel dit artikel

Meer nieuws

Denkt u weleens na over uw eigen kracht en kwetsbaarheid?

Denkt u weleens na over uw eigen kracht en kwetsbaarheid?

Bekijk nu de publicatie 'Luister naar de Stem van Ouderen' met daarin de krachtige verhalen van acht ouderen!..

Verder lezen
Campagne ‘Zelfstandig thuis met vertrouwen’ van start

Campagne ‘Zelfstandig thuis met vertrouwen’ van start

Met de juiste (digitale) hulpmiddelen kunnen ouderen veilig en vertrouwd thuis blijven wonen. Er zijn talloze handige hulpmiddelen op de markt, die het leven aanzienlijk makkelijker kunnen maken. L..

Verder lezen
Nieuw advies Raad van Ouderen:

Nieuw advies Raad van Ouderen: "Maak van het openbaar vervoer een nutsvoorziening"

Op 8 februari heeft de Raad van Ouderen het advies ‘Ruimte voor Ouderen, met een inspirerende leefomgeving en mobiliteit als basis’ aangeboden aan de Directeuren-Generaal van de ministeries van..

Verder lezen
Icon