Een dynamische droom voor leerlingen van de Guyotschool

Acht leerlingen van de Guyotschool in Haren gingen buiten schooltijd aan de slag met theater. Op 30 mei hadden zij hun eindvoorstelling. Lees hier alles over hun weg naar het podium. 

Icon31-05-2023 Nieuws
Een dynamische droom voor leerlingen van de Guyotschool

Het project Beeldentaal richt zich op cultuurparticipatie voor dove en slechthorende jongeren en kinderen met TOS. In het voorjaar van 2023 volgden acht leerlingen een traject waarin zij kennis maakten met theater bezoeken en theater spelen.

Anders dan eerdere trajecten volgden zij de lessen buiten schooltijd. Ze bezochten De Kunstwerf (De Noorderlingen, NNT, Het Houten Huis, De Steeg en Jonge Harten) in Groningen. Waar ze speelden in een theaterdecor, met maskers en met een productiegroep. Pas later hebben ze samen met de theatermakers besloten om zelf een eindpresentatie te geven. De favoriete onderdelen van de leerlingen werden samengevoegd en er ontstond een prachtig stuk over dromen.

Onder de titel ‘Een dynamische droom’ gingen de leerlingen onder toeziend oog van ouders, mede-leerlingen, docenten en andere geïnteresseerden het podium op. Zonder geluid en op een hele verbeeldende manier lieten de leerlingen hun reis zien. Ze veranderden in stambeelden, ontdekten een nieuwe wereld en dat allemaal gezamenlijk! Het was mooi om te zien hoe de persoonlijkheden van de leerlingen te zien waarin in hun toneelspel. Na afloop werd er hevig met de handen gewapperd, zoals klappen in gebarentaal gaat, en werd er zelfs op de grond gestampt. Een onwijs mooie ervaring voor iedereen die aanwezig was en in het bijzonder voor de leerlingen en theatermakers!

Deze productie stond onder leiding van Sami Johnson. Roza Kootstra maakte de beelden en de acteur waren Ottilllie, Valentino, Sabi, Nathan, Enzo, Rayan, Tamim, Gwenn, Klaas-Willem, Dynah en Giovani.

Een dynamische droom voor leerlingen van de Guyotschool foto 2
Deel dit artikel

Meer nieuws

ZIF, Kans voor de Veenkoloniën en Kracht van de Veenkoloniën doen mee aan Springtij

ZIF, Kans voor de Veenkoloniën en Kracht van de Veenkoloniën doen mee aan Springtij

Van 20 t/m 22 september vond dit jaar het Springtij Forum plaats. Op het Springtij Forum werkten de bezoekers sectoroverstijgend aan de duurzaamheidsvraagstukken van morgen. Lees hier meer over de ..

Verder lezen
‘Wij willen graag bijdragen aan een oplossing tegen dementie’

‘Wij willen graag bijdragen aan een oplossing tegen dementie’

21 september staat in het kader van Wereld Alzheimerdag. Het Zorg Innovatie Forum en Platform Pouwer zetten zich via het ABOARD-project in om Alzheimer te stoppen voor het start. Lees in dit interv..

Verder lezen
Met Femly is iedereen in beeld

Met Femly is iedereen in beeld

Femly biedt mensen met dementie en ouderen de kans om langer op een fijnere manier thuis te wonen. Hoe? Dat leest u in dit bericht!..

Verder lezen
Icon