Met Femly is iedereen in beeld

Femly biedt mensen met dementie en ouderen de kans om langer op een fijnere manier thuis te wonen. Hoe? Dat leest u in dit bericht!

Icon26-07-2023 Nieuws
Met Femly is iedereen in beeld

De roep om ondersteuning en aandacht voor kwetsbare ouderen in de samenleving wordt steeds intenser. Enerzijds door een flinke toename van het aantal ouderen en de daarmee gepaard gaande zorgbehoefte, anderzijds doordat er steeds minder ‘zorghandjes’ beschikbaar zijn. Daarnaast is ‘thuis en digitaal als het kan’ de nieuwe norm in de ouderenzorg. In Nederland hebben bijna 300.000 mensen dementie. Femly biedt deze mensen met dementie en ouderen een manier om langer en gelukkiger thuis te blijven wonen. Hoe doen ze dat?

Door de eigen televisie smart te maken en familie in staat te stellen contact te leggen met hun dierbare(n) kunnen ouderen langer thuis blijven wonen. De familie heeft een app, de Femly app, die de televisie kan aansturen. Hiermee kunnen zij videobellen, foto’s laten zien en structuur teruggeven door de agenda op de televisie te laten zien. De oudere of persoon met dementie hoeft hiervoor niets te doen. Bij beginnende kwetsbaarheid is Femly een hele goede oplossing om langer en gelukkiger thuis te blijven wonen.

Er hebben al zo’n 500 mensen gebruik gemaakt van de Femly TV, allen met prettige ervaringen. “Mijn schoonmoeder heeft ruim anderhalf jaar langer, met wat mantelzorg en het gebruik van de Femly, in haar eigen huis kunnen blijven wonen. Dankzij de vele bezoekjes aan huis en via het beeldbellen is haar wereld altijd warm, rijk en veilig gebleven. Ik gun het iedereen!”, aldus een gelukkige gebruiker. Hoe mooi is het als een kleinkind of vriend gewoon kan bellen via de eigen televisie in de vertrouwde omgeving?

Femly ondersteunt bij het voorkomen van eenzaamheid, en een langer gelukkig leven thuis is het resultaat. Daarnaast helpt Femly de mantelzorger, door het gevoel te geven dat ze er niet alleen voorstaat. De hele familie, en ook vrienden, kunnen bellen en foto's toevoegen, zodat niet altijd de mantelzorger voor de sociale contacten moet zorgen en met Femly iedereen in beeld is.

Wilt u meer weten over Femly, in contact komen met één van de bedenkers en oprichters of is Femly een goede oplossing voor de zorginstelling waar u werkt of uw privésituatie? Kijk dan op hun website of mail naar info@femly.nl.

Met Femly is iedereen in beeld foto 2
Deel dit artikel

Meer nieuws

Denkt u weleens na over uw eigen kracht en kwetsbaarheid?

Denkt u weleens na over uw eigen kracht en kwetsbaarheid?

Bekijk nu de publicatie 'Luister naar de Stem van Ouderen' met daarin de krachtige verhalen van acht ouderen!..

Verder lezen
Campagne ‘Zelfstandig thuis met vertrouwen’ van start

Campagne ‘Zelfstandig thuis met vertrouwen’ van start

Met de juiste (digitale) hulpmiddelen kunnen ouderen veilig en vertrouwd thuis blijven wonen. Er zijn talloze handige hulpmiddelen op de markt, die het leven aanzienlijk makkelijker kunnen maken. L..

Verder lezen
Nieuw advies Raad van Ouderen:

Nieuw advies Raad van Ouderen: "Maak van het openbaar vervoer een nutsvoorziening"

Op 8 februari heeft de Raad van Ouderen het advies ‘Ruimte voor Ouderen, met een inspirerende leefomgeving en mobiliteit als basis’ aangeboden aan de Directeuren-Generaal van de ministeries van..

Verder lezen
Icon