Zevende editie van Stoptober van start

Al zeven jaar is 1 oktober het startsein voor een maand waarin vele Nederlanders proberen te stoppen met roken. Meer dan driehonderdduizend mensen deden de afgelopen jaren mee. Stoptober is daarmee inmiddels zelfs groter dan het andere bekende stopmoment, 1 januari.

Icon24-09-2020 Nieuws
Zevende editie van Stoptober van start

Onder de noemer 'Stoppen doen we samen' stoppen mensen door het hele land echt samen met roken. Ook nu weer geven bekende Nederlanders het goede voorbeeld. Dit jaar zijn dat comedian Jörgen Raymann, actrice Tjitske Reidinga, en presentator Rick Brandsteder.

Op de werkvloer is het ook mogelijk om Stoptober aan te moedigen. Collega’s of werknemers een zetje in de goede richting geven? Kijk dan even voor de mogelijkheden op de website van Stoptober.

Karin de Ruijscher (GGD Fryslân) vertelde dat de GGD zich al anderhalf jaar richt op ouderen, waarbij verschillende perspectieven aan bod komen. Positieve Gezondheid is hierbij belangrijk. Dat gaf ook Gerjan Navis, hoogleraar Nefrologie aan, die Positieve Gezondheid duidelijk terug zag komen in de Landelijke Nota. Wat haar betreft mag het beleid nog meer rekening houden met de waarde, wensen en verwachtingen van de mensen zelf. Hierdoor zal de implementatie beter verlopen. Ook de kracht van ouderen mag sterker naar voren komen.

Zevende editie van Stoptober van start foto 2

Het is ook mogelijk om een app te downloaden die persoonlijke ondersteuning geeft. Hoeveel geld bespaar je bijvoorbeeld met het stoppen met roken? Ook kun je badges verdienen en noodhulp ontvangen. Elke aanmoediging is natuurlijk welkom! Rookt u, en doet u dit jaar mee met Stoptober? Laat het ons dan weten!

Zevende editie van Stoptober van start foto 3
Deel dit artikel

Meer nieuws

Denkt u weleens na over uw eigen kracht en kwetsbaarheid?

Denkt u weleens na over uw eigen kracht en kwetsbaarheid?

Bekijk nu de publicatie 'Luister naar de Stem van Ouderen' met daarin de krachtige verhalen van acht ouderen!..

Verder lezen
Campagne ‘Zelfstandig thuis met vertrouwen’ van start

Campagne ‘Zelfstandig thuis met vertrouwen’ van start

Met de juiste (digitale) hulpmiddelen kunnen ouderen veilig en vertrouwd thuis blijven wonen. Er zijn talloze handige hulpmiddelen op de markt, die het leven aanzienlijk makkelijker kunnen maken. L..

Verder lezen
Nieuw advies Raad van Ouderen:

Nieuw advies Raad van Ouderen: "Maak van het openbaar vervoer een nutsvoorziening"

Op 8 februari heeft de Raad van Ouderen het advies ‘Ruimte voor Ouderen, met een inspirerende leefomgeving en mobiliteit als basis’ aangeboden aan de Directeuren-Generaal van de ministeries van..

Verder lezen
Icon