Zevende editie van Stoptober van start

Al zeven jaar is 1 oktober het startsein voor een maand waarin vele Nederlanders proberen te stoppen met roken. Meer dan driehonderdduizend mensen deden de afgelopen jaren mee. Stoptober is daarmee inmiddels zelfs groter dan het andere bekende stopmoment, 1 januari.

Icon24-09-2020 Nieuws
Zevende editie van Stoptober van start

Onder de noemer 'Stoppen doen we samen' stoppen mensen door het hele land echt samen met roken. Ook nu weer geven bekende Nederlanders het goede voorbeeld. Dit jaar zijn dat comedian Jörgen Raymann, actrice Tjitske Reidinga, en presentator Rick Brandsteder.

Op de werkvloer is het ook mogelijk om Stoptober aan te moedigen. Collega’s of werknemers een zetje in de goede richting geven? Kijk dan even voor de mogelijkheden op de website van Stoptober.

Karin de Ruijscher (GGD Fryslân) vertelde dat de GGD zich al anderhalf jaar richt op ouderen, waarbij verschillende perspectieven aan bod komen. Positieve Gezondheid is hierbij belangrijk. Dat gaf ook Gerjan Navis, hoogleraar Nefrologie aan, die Positieve Gezondheid duidelijk terug zag komen in de Landelijke Nota. Wat haar betreft mag het beleid nog meer rekening houden met de waarde, wensen en verwachtingen van de mensen zelf. Hierdoor zal de implementatie beter verlopen. Ook de kracht van ouderen mag sterker naar voren komen.

Het is ook mogelijk om een app te downloaden die persoonlijke ondersteuning geeft. Hoeveel geld bespaar je bijvoorbeeld met het stoppen met roken? Ook kun je badges verdienen en noodhulp ontvangen. Elke aanmoediging is natuurlijk welkom! Rookt u, en doet u dit jaar mee met Stoptober? Laat het ons dan weten!

Deel dit artikel

Meer nieuws

Webinar van Platform Pouwer

Webinar van Platform Pouwer

De officieuze aftrap van Platform Pouwer vond op 18 september plaats in de vorm van een webinar. Digitaal kwamen ruim 80 ouderen en professionals bijeen om te praten over vitaal ouder worden. ..

Verder lezen
Bijeenkomst “In wat voor land willen we werken?”

Bijeenkomst “In wat voor land willen we werken?”

“In wat voor land willen we werken?” - zo heet het rapport van de Commissie Borstlap dat in januari 2020 verscheen. Interessante bevindingen uit de huidige arbeidsmarkt hebben geleid tot een aa..

Verder lezen
Focussen op gezondheid,nu belangrijker dan ooit

Focussen op gezondheid,nu belangrijker dan ooit

Het Noorderpoort in Stadskanaal is een zogenoemde ‘gezonde school’. Er worden gezonde producten verkocht in de kantine, en ze bieden hun leerlingen verantwoorde voeding. Het besef dat een gezon..

Verder lezen
Icon