Verborgen Verhalen bij Biblionet Groningen

In het project 'Verborgen Verhalen' leren ouderen uit de provincie Groningen hun eigen verhaal vertellen. Lees hier meer over dit project van Biblionet Groningen en Stadsreporters, waarbij het Zorg Innovatie Forum betrokken is.

Icon21-09-2023 Nieuws
Verborgen Verhalen bij Biblionet Groningen

Tentoonstelling van 'Verborgen Verhalen' in Hoogezand en Veenda

De afgelopen maanden gingen een twee kleine groepen ouderen uit Hoogezand en Veendam aan de slag met het schrijven van hun eigen levensverhaal. Ze deden dit aan de hand van treffende anekdotes en gingen daarbij op ontdekkingstocht in hun eigen leven: wie hebben hun handen bijvoorbeeld allemaal aangeraakt? Wat is hun meest kostbare bezit? Onder begeleiding van de Stadsreporters ontstonden de mooiste verhalen en gedichten.

Deze verhalen zijn nu te zien en beluisteren in de tentoonstelling ‘Verborgen verhalen’. Bezoekers kunnen de verhalen beluisteren via een jukebox, gemaakt door Chantalla Pleiter en Teackele Soepboer. De deelnemers spraken hun verhalen zelf in, wat de beluisteren van de verhalen extra persoonlijk maakt. Deelnemers spraken bijvoorbeeld over de knijpkat van hun opa, een tinnen hondje, een spijkerbak.

Jukebox
De jukebox dient als een archief met daarin herinneringen. Daarnaast maakte fotografe Caroline Penris zwart-witfoto’s van de deelnemers, die de verhalen ondersteunen en versterken. De tentoonstelling ‘Verborgen Verhalen’ is een samenwerking tussen Biblionet Groningen, de Stadsreporters, het Zorg Innovatie Forum en Studio Beeldrijk, en is mede mogelijk gemaakt door het Leefbaarheidsfonds Midden-Groningen en het Lang Leve Kunstfonds.

De tentoonstelling in Veendam is nog te bezoeken tot en met 10 oktober in de bibliotheek in Veendam!

Verborgen Verhalen bij Biblionet Groningen foto 2
Deel dit artikel

Meer nieuws

'Als Woorden Tekort Schieten' is begonnen!

'Als Woorden Tekort Schieten' is begonnen!

In het project 'Als Woorden Tekort Schieten' nemen dove en slechthorende jongeren, kinderen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS) en jongeren uit het aardbevingsgebied actief deel aan cultuur. Le..

Verder lezen
Twee werelden verbonden tijdens de Inspiratiemiddag

Twee werelden verbonden tijdens de Inspiratiemiddag

Twee werelden verbinden en bruggen bouwen tussen zorg en welzijn en kunst en cultuur. Dat stond centraal tijdens de Inspiratiemiddag die het Zorg Innovatie Forum samen met KultuurLoket organiseerde..

Verder lezen
ZIF, Kans voor de Veenkoloniën en Kracht van de Veenkoloniën doen mee aan Springtij

ZIF, Kans voor de Veenkoloniën en Kracht van de Veenkoloniën doen mee aan Springtij

Van 20 t/m 22 september vond dit jaar het Springtij Forum plaats. Op het Springtij Forum werkten de bezoekers sectoroverstijgend aan de duurzaamheidsvraagstukken van morgen. Lees hier meer over de ..

Verder lezen
Icon