'Als Woorden Tekort Schieten' is begonnen!

In het project 'Als Woorden Tekort Schieten' nemen dove en slechthorende jongeren, kinderen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS) en jongeren uit het aardbevingsgebied actief deel aan cultuur. Lees hier meer over het project dat van start is gegaan!

Icon08-11-2023 Nieuws
'Als Woorden Tekort Schieten' is begonnen!

Na de aftrap begin september is het project ‘Als Woorden Tekort Schieten’ nu echt van start gegaan. In dit project gaan cultuurpartners het Houten Huis, NITE en Museum aan de A aan de slag met leerlingen van Kentalis-TOS, jongeren van de Guyot school, jongeren uit het aardbevingsgebied en jongeren met een autisme spectrum stoornis.

Het Houten Huis is druk bezig met de voorbereidingen voor het Kunstlab waarin zij samenwerken met jongeren uti het aardbevingsgebied. In februari willen zijn samen met deze jongeren naar een voorstelling in het Grand Theatre.

De leerlingen van de Guyot School zijn van start gegaan! Samen met hun docenten bezoeken zij de zolder van Guyot in Huize Hemmen, de Groninger Archieven en Museum aan de A. In samenwerking met andere VSO scholen zetten zij de tentoonstelling Doof in Groningen op, die te zien zijn zijn bij Museum aan de A.

Co-onderzoeker Bernd Moyet is bezig met het opzetten van antropologisch onderzoek. Hij volgt de leerlingen van de Guyot School en gaat zich samen met hen verdiepen in de Groningse dovengeschiedenis. Bernd is co-onderzoeker van Anke Coumans (Kenniscentrum Kunst en Samenleving). We zijn heel blij dat het in dit project gelukt is een dove co-onderzoeker te vinden, die dichterbij de doelgroep staat. Bernd kijkt er naar uit om met de jongeren aan de slag te gaan, en te zien hij zij deze bijzondere reis ervaren!

'Als Woorden Tekort Schieten' is begonnen! foto 2
Deel dit artikel

Meer nieuws

"Innoveren doe je samen"

Lees in dit interview met Karin Kalverboer en René van der Most meer over luisteren naar en samenwerken met inwoners!..

Verder lezen
Samen verbonden met 'Ubuntu'

Samen verbonden met 'Ubuntu'

Verbondenheid is belangrijk! Maar hoe doe je dat in een veranderend speelveld met nieuwe samenwerkingsvormen tussen formele en informele zorg? Daar gingen deelnemers mee aan de slag op 21 juni. Lee..

Verder lezen
Samen met ervaringsdeskundigen de kloof dichten

Samen met ervaringsdeskundigen de kloof dichten

Wat is de impact van energiearmoede op de gezondheid? Dat onderzochten wij samen met Sterk uit Armoede. Lees in de zojuist verschenen publicatie meer!..

Verder lezen
Icon