'Als Woorden Tekort Schieten' is begonnen!

In het project 'Als Woorden Tekort Schieten' nemen dove en slechthorende jongeren, kinderen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS) en jongeren uit het aardbevingsgebied actief deel aan cultuur. Lees hier meer over het project dat van start is gegaan!

Icon08-11-2023 Nieuws
'Als Woorden Tekort Schieten' is begonnen!

Na de aftrap begin september is het project ‘Als Woorden Tekort Schieten’ nu echt van start gegaan. In dit project gaan cultuurpartners het Houten Huis, NITE en Museum aan de A aan de slag met leerlingen van Kentalis-TOS, jongeren van de Guyot school, jongeren uit het aardbevingsgebied en jongeren met een autisme spectrum stoornis.

Het Houten Huis is druk bezig met de voorbereidingen voor het Kunstlab waarin zij samenwerken met jongeren uti het aardbevingsgebied. In februari willen zijn samen met deze jongeren naar een voorstelling in het Grand Theatre.

De leerlingen van de Guyot School zijn van start gegaan! Samen met hun docenten bezoeken zij de zolder van Guyot in Huize Hemmen, de Groninger Archieven en Museum aan de A. In samenwerking met andere VSO scholen zetten zij de tentoonstelling Doof in Groningen op, die te zien zijn zijn bij Museum aan de A.

Co-onderzoeker Bernd Moyet is bezig met het opzetten van antropologisch onderzoek. Hij volgt de leerlingen van de Guyot School en gaat zich samen met hen verdiepen in de Groningse dovengeschiedenis. Bernd is co-onderzoeker van Anke Coumans (Kenniscentrum Kunst en Samenleving). We zijn heel blij dat het in dit project gelukt is een dove co-onderzoeker te vinden, die dichterbij de doelgroep staat. Bernd kijkt er naar uit om met de jongeren aan de slag te gaan, en te zien hij zij deze bijzondere reis ervaren!

'Als Woorden Tekort Schieten' is begonnen! foto 2
Deel dit artikel

Meer nieuws

Campagne ‘Zelfstandig thuis met vertrouwen’ van start

Campagne ‘Zelfstandig thuis met vertrouwen’ van start

Met de juiste (digitale) hulpmiddelen kunnen ouderen veilig en vertrouwd thuis blijven wonen. Er zijn talloze handige hulpmiddelen op de markt, die het leven aanzienlijk makkelijker kunnen maken. L..

Verder lezen
Nieuw advies Raad van Ouderen:

Nieuw advies Raad van Ouderen: "Maak van het openbaar vervoer een nutsvoorziening"

Op 8 februari heeft de Raad van Ouderen het advies ‘Ruimte voor Ouderen, met een inspirerende leefomgeving en mobiliteit als basis’ aangeboden aan de Directeuren-Generaal van de ministeries van..

Verder lezen
2023 in beeld!

2023 in beeld!

Bekijk het 2023 van het Zorg Innovatie Forum in vogelvlucht in dit jaarverslag!..

Verder lezen
Icon