Baanbrekend Perspectief voor een Duurzame Regioimage

Baanbrekend Perspectief voor een Duurzame Regio

Met Baanbrekend Perspectief voor een Duurzame Regio krijgen werkenden van 55 jaar en ouder de ruimte om actief en energiek mét nieuwe mogelijkheden richting pensioen te gaan.

Er is meer aandacht nodig voor werkenden van 55 jaar en ouder. Vooral nu de arbeidsmarkt steeds krapper wordt, talentontwikkeling in alle fasen van de loopbaan noodzakelijk is, en er professionals nodig zijn om belangrijke transities mee te kunnen bemensen. Het doel van Baanbrekend Perspectief is om medewerkers van 55 jaar en ouder actief en energiek richting pensioenleeftijd te laten gaan. De opzet en impact van Baanbrekend Perspectief wordt gemonitord met actiegericht interventie-onderzoek, waardoor de onderliggende werkende elementen van oudere werkenden in beeld komen.

Vanaf september 2024 starten drie groepen met medewerkers van 55 jaar en ouder en daar kunnen jij en/of jouw collega's aan mee doen! Ben jij 55 jaar of ouder en wil je:

 • Meer energie in je werk
 • Aan de slag met zelfontwikkeling
 • Nieuw perspectief creëren
 • In groepsverband ontdekken wat jouw Baanbrekend Perspectief is


Wil je je aanmelden voor één van de drie groepen of meer weten over Baanbrekend Perspectief? Zoek dan contact met het projectteam door te mailen naar info@baanbrekendperspectief.nl!


Wat betekent dit voor jou?

Als werknemer:

 • Word je in een periode van 3 maanden 10 hele dagen vrijgesteld van werk;
 • Volg je 10 inhoudelijke modules met een vaste groep;
 • Behoud je je opgebouwde arbeidsvoorwaarden;  
 • En ga je de uitdaging aan!

Als werkgever:

 • Stel je jouw werknemer in een periode van 3 maanden 10 hele dagen vrij van werk;
 • Geef je jouw werknemer de ruimte om zich door te ontwikkelen;
 • Werk je mee aan regionale kennisopbouw; 
 • En betaal je geen additionele bijdrage!


"We hebben veel van elkaar geleerd en elkaar kunnen ondersteunen. Het is een op maat gemaakt proces geweest, en heeft mij veel gebracht!"

Voormalig deelnemer Baanbrekend Perspectief
Baanbrekend Perspectief voor een Duurzame Regio foto 3

10 modules van Baanbrekend Perspectief


 1. Inleiding op Baanbrekend Perspectief
  Maak kennis met het gedachtegoed van Baanbrekend Perspectief. Leer elkaar kennen, wissel levenservaringen uit en deel verwachtingen. Hoe ziet het programma eruit? Samen bereiden we ons voor op een traject waarin jouw behoefte centraal staat!
 2. Vitaal naar je pensioen
  Raak geïnspireerd door mensen die jou voorgingen. Hoe ga jij zelf vitaal naar je pensioen?
 3. Wat komt er op me af?
  Een naderend pensioen roept vaak veel vragen op. Niet alleen over: wat wil je? Maar ook: wat moet er geregeld worden? Leer meer over wat neem je mee en wat laat je los? Hoe bespreek je dat binnen de organisatie?
 4. Energie
  In deze module staat zelfontwikkeling centraal. Samen onderzoeken we aan de hand van verschillende werkvormen: Waar zit mijn energie?
 5. Reflectie en terugkoppeling
  Reflecteer samen met de andere deelnemers over jullie gedeelde ervaringen tot nu toe. We koppelen daarnaast een inkijkje in het traject terug naar de organisaties. Wat betekent het voor de organisaties en welke vervolgacties moeten er aan verbonden worden?
 6. Zelfontwikkeling en bespiegeling
  We zoomen verder in op jouw eigen persoonlijke ontwikkeling. Waar kom je vandaan en waar sta je nu? Waar kom jij tot je recht, en hoe zien anderen jou?
 7. Gluren bij de buren
  We gaan op bezoek bij elkaar! Neem een kijkje bij een andere organisatie om te kijken of het gras groener is bij de buren.
 8. Werken aan toekomstperspectief
  Hoe ziet jouw toekomst eruit? Wat zijn jouw wensen, en welke stappen zet je om die te realiseren? En wat is daar voor nodig?
 9. Uit de comfortzone
  Doe samen een nieuwe ervaring op. De invulling van deze module is echt ‘out of the box’!
 10. Afsluiting
  Gezamenlijke feestelijke afsluiting van het doorlopen traject Baanbrekend Perspectief. We geven een terugkoppeling naar alle deelnemende organisaties.

De modules worden flexibel ingericht op basis van de behoeften die er in de groep en bij de deelnemende organisaties zijn. Wil je eerst meer weten over Baanbrekend Perspectief, of ben je enthousiast en wil je meedoen? Stuur ons dan een mail via info@baanbrekendperspectief.nl om meer informatie te ontvangen of je direct aan te melden. 

Andere activiteiten

Icon