Lid Ouderendelegatie op bezoek bij minister-president Mark Rutte

Eind september ging Anjo Geluk, samen met acht andere ouderen op bezoek in het Catshuis bij Mark Rutte en Henk Reinen (VWS). Anjo Geluk is één van de ouderen die actief betrokken is bij Platform Pouwer. Dit Platform is de plek voor ouderenparticipatie in Noord-Nederland, waar meerdere activiteiten zich verenigen. Naast haar activiteiten voor Platform Pouwer is Anjo Geluk actief bij de Denktank 60+ en bij de Raad van Ouderen. 

Lid Ouderendelegatie op bezoek bij minister-president Mark Rutte
"Een geanimeerd gesprek, dat ook aan de kant van de gastheren goed was voorbereid, met een ontspannen sfeer en een prachtige omgeving", aldus Anjo Geluk.

Acht ouderen en twee begeleiders (een dochter en een echtgenote) waren samen op bezoek in het Catshuis. Een heel gemêleerd gezelschap, die na een welkomstwoord over het doel van het gesprek en iets over de geschiedenis van het Catshuis elk het woord kregen over hun ervaringen tijdens de Corona-crisis. Anjo Geluk heeft het hierin over het werk van de Raad van Ouderen gehad: de verschenen adviezen/brieven in Corona-tijd; het advies (voorbereiding op de laatste levensfase) dat toen in voorbereiding was, en nu is verschenen, en het onderhanden advies over de crisis. Het advies van de Raad van Ouderen (RvO) over 'voorbereiding op de laatste levensfase' kunt u hier lezen. 

Mark Rutte is ook bijgepraat door Henk Reinen over het werk van de RvO. Henk Reinen heeft het werk toegelicht en geprezen als bijdragen aan het beleid van VWS. Ook over haar andere activiteiten in relatie tot Corona heeft Anjo iets verteld:

"Zoals de Denktank, de Zorggroep in deze regio en activiteiten in Overijssel. En ik heb natuurlijk het Webinar (ZIF/POUWER) over de nieuwe Gezondheidsnota vermeld."

Rutte was geïnteresseerd, vroeg door en vertelde ook persoonlijke ervaringen. Het laatste onderdeel ging over de/een tweede fase. Wat moet zeker niet meer en wat juist wel?

Daarnaast was er tijdens het gesprek nadrukkelijk een plek voor de lockdown in de verpleeghuizen, ICT/beeldbellen, het wegvallen van activiteiten, leeftijdsgrenzen, jong & oud, laaggeletterdheid (communicatie), de ervaringen van migrantenouderen, nadenken over de laatste levensfase (IC).

De inspirerende middag werd afgesloten met een foto voor het Catshuis, waarop alle ouderen, Mark Rutte en Henk Reinen te zien zijn. 

Deel dit artikel

Meer nieuws

Denkt u weleens na over uw eigen kracht en kwetsbaarheid?

Denkt u weleens na over uw eigen kracht en kwetsbaarheid?

Bekijk nu de publicatie 'Luister naar de Stem van Ouderen' met daarin de krachtige verhalen van acht ouderen!..

Verder lezen
Campagne ‘Zelfstandig thuis met vertrouwen’ van start

Campagne ‘Zelfstandig thuis met vertrouwen’ van start

Met de juiste (digitale) hulpmiddelen kunnen ouderen veilig en vertrouwd thuis blijven wonen. Er zijn talloze handige hulpmiddelen op de markt, die het leven aanzienlijk makkelijker kunnen maken. L..

Verder lezen
Nieuw advies Raad van Ouderen:

Nieuw advies Raad van Ouderen: "Maak van het openbaar vervoer een nutsvoorziening"

Op 8 februari heeft de Raad van Ouderen het advies ‘Ruimte voor Ouderen, met een inspirerende leefomgeving en mobiliteit als basis’ aangeboden aan de Directeuren-Generaal van de ministeries van..

Verder lezen
Icon