Slimme Zorg Estafette - Regio Noord

Februari 2021 staat in het teken van slimme zorg en innovatie. Vier weken lang is hier in heel Nederland online aandacht voor tijdens de Slimme Zorg Estafette, de vervanger van de nationale e-health week. Iedere week is een andere regio aan de beurt, waarna het stokje wordt doorgegeven aan de volgende regio. Het Zorg Innovatie Forum ondersteunt het initiatief in Regio Noord, en moedigt iedereen uit het netwerk aan zich te laten inspireren en mee te doen. Hoe dat werkt, leest u hier!

Icon21-01-2021 Nieuws
Slimme Zorg Estafette - Regio Noord

Slimme Zorg Estafette

Ontdek tijdens de Slimme Zorg Estafette de mogelijkheden van onder andere online zorg en de kansen die slimme innovaties ons bieden. Iedere week een andere regio, te beginnen met het oosten van Nederland. Regio Noord is vanaf 15 februari aan de beurt.

Samen brengen we slimme zorg en innovatie weer een stap verder in Nederland. Dit doen we door elkaar te inspireren en van elkaar te leren. Door knelpunten en uitdagingen op tafel te leggen en samen te zoeken naar oplossingen. Iedere regio start zijn deel van de Slimme Zorg Estafette daarom met een digitale bijeenkomst.

Aansluiten?

Graag moedigen wij geïnteresseerden uit ons netwerk uit om deel te nemen aan onze of andere Noordelijke en landelijke bijeenkomsten, maar natuurlijk ook om zelf een activiteit te organiseren. Wilt u uw activiteiten koppelen aan de Slimme Zorg Estafette Regio Noord? Meld dan uw bijeenkomst aan via deze link

Slimme Zorg Estafette - Regio Noord foto 2

Bijeenkomsten

Op 15 februari wordt het startschot gegeven voor een Noordelijke week vol mooie bijeenkomsten waarin organisaties het podium hebben om hun innovaties en oplossingen te tonen. Hieronder is een overzicht te vinden van een aantal bijeenkomsten in deze week. In onze nieuwsbrief beschrijven we die uitgebreider, en die kunt u hier bekijken

Op de website van de Slimme Zorg Estafette kunnen organisaties hun eigen bijeenkomsten aanmelden, en dat gebeurt al veel. Deze activiteiten bekijkt u hier.

Maandag 15 februari - 10.00 tot 12.00 uur

Tijdens de startbijeenkomst in de regio Noord Nederland, begeleid door Kim Coppes en René van der Most (ZIF) gaan we dieper in op de centrale vraag: Waar lopen we in de praktijk tegenaan, wat zijn barrières voor implementatie van zorgtechnologie en wat is er al succesvol geïmplementeerd? Hierdoor krijgen we met elkaar zicht op wat er nodig is en brengen we slimme zorg in onze regio samen een stap verder.

De sessie begint met een gesprek met Steven Hofenk (De Friesland Zorgverzekeraar), Margreet Schuren (Hanzehogeschool Groningen) en Gert-Jan Bouma (Provincie Friesland). Na dit online ronde tafelgesprek vinden er tien deelsessies plaats, waarin het Noorden laat zien op welke manier zij zorgtechnologie toepassen.

Kijk voor meer informatie over de deelsessies en om u aan te melden op deze website!

Dinsdag 16 februari - 16.00 tot 17.00 uur 

De Kenniswerkplaats E-health Implementatie van het ZIF, UMCG en Universiteit Twente is een plek voor online ontmoeting en kennisdeling en zal ook tijdens de Slimme Zorg Estafette deze rol benutten. Tijdens het webinar van 16 februari wordt stilgestaan bij een thema waar iedereen bij de ontwikkeling en implementatie van zorgtechnologie mee te maken heeft: Financiering. Twee consultants van PNO Consultants nemen deelnemers mee in een aantal interessante financieringsmogelijkheden voor zorgorganisaties en ondernemers actief in de zorg die mogelijk goed aansluiten bij uw baanbrekende of innovatieve projecten. Kijk voor meer informatie en om u aan te melden hier!

Donderdag 18 februari - 15.00 - 16.30 uur

Tijdens een online bijeenkomst van het netwerk Expertmeeting Zorgtechnologie komt Saskia Carli (adviseur e-health) spreken over wat het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen doet op gebied van zorgtechnologie. Het netwerk Expertmeeting Zorgtechnologie wordt georganiseerd voor en door professionals die zich bezig houden met het implementeren van zorgtechnologie binnen zorg- en welzijnsorganisaties én onderwijs. Om deel te nemen kunt op deze link klikken, en voor meer informatie neemt u contact op met Erik Zwierenberg

Vrijdag 19 februari - 10.00 tot 11.30 uur

Platform Pouwer organiseert tijdens de SZE een webinar met het accent op langer zelfstandig thuis wonen en nieuwe woonvormen voor ouderen. Tijdens het webinar nemen onder andere Pieter Hilhorst, lid van de Raad van Volksgezondheid en Samenleving, en Coen van den Heuvel, lid van Raad van Ouderen (RVO) en de Ouderendelegatie Groningen/Friesland deelnemers mee in de verschillende woonvormen, nieuwe en vitale ouderen en hun woonwensen, domotica en wonen, intergenerationeel wonen en nieuwe initiatieven rond kleinschalige tussenliggende woonvormen. Meer informatie en een aanmeldformulier voor het webinar vindt u hier.Deel dit artikel

Meer nieuws

Financiering van Zorgtechnologie

Financiering van Zorgtechnologie

Tijdens de week van de Slimme Zorg Estafette organiseerde de Kenniswerkplaats E-health implementatie op 16 februari een webinar over Financiering van Zorgtechnologie. ..

Verder lezen
Biblionet Groningen treedt toe tot het ZIF netwerk

Biblionet Groningen treedt toe tot het ZIF netwerk

Het Zorg Innovatie Forum kijkt uit naar een fijne samenwerking met nieuwe partner Biblionet Groningen. Sinds 1 januari zijn zij toegetreden tot het ZIF-netwerk. ..

Verder lezen
Het ZIF spreekt met het UMCG

Het ZIF spreekt met het UMCG

Voor UMCG Impact, een speciale website voor onderzoekers van het UMCG sprak Larissa van der Wal van het UMCG met één van de ZIF-medewerkers over wat het ZIF is, en waar het ZIF als or..

Verder lezen
Icon