Financiering van Zorgtechnologie

Tijdens de week van de Slimme Zorg Estafette organiseerde de Kenniswerkplaats E-health implementatie op 16 februari een webinar over Financiering van Zorgtechnologie. 

Icon02-03-2021 Nieuws
Financiering van Zorgtechnologie

In deze Kenniswerkplaats delen het Zorg Innovatie Forum, het UMCG en de Universiteit Twente kennis en ervaring en geven initiatieven een podium. Het Nederlands en Europees subsidieklimaat is bijzonder complex en uitgebreid, waardoor het voor partijen vaak veel tijd kost om het juiste subsidieprogramma te koppelen aan lopende en/of nieuwe projecten.

In dit webinar hebben Cecile ten Kate (senior consultant) en Thomas Leenheers (consultant) van PNO Consultants de deelnemers meegenomen in een aantal interessante financieringsmogelijkheden voor zorgorganisaties en ondernemers actief in de zorg die mogelijk goed aansluiten bij baanbrekende of innovatieve projecten. 

De deelnemers, afkomstig uit verschillende organisaties die zich bezighouden met zorgtechnologie, leerden meer over de lokale/regionale, nationale en Europese kansen op het gebied van subsidies en fondsen. Sommige subsidies en fondsen zijn redelijk haalbaar, terwijl bij andere de kans op slagen niet altijd groot is. Het volledige verslag van deze Kenniswerkplaats kunt hier bekijken!

Tijdens het webinar was er ook ruimte voor interactie met de deelnemers. Wat werkt bijvoorbeeld bevorderlijk op de slagingskans? Hulp inschakelen van mensen die weten wat werkt bij subsidie aanvragen kan de slagingskans verhogen. Subsidiejargon kan een vak apart zijn. Neem ook veel tijd voor het schrijven van de aanvraag, dit verhoogt de slagingskans.

Wilt u de volgende keer ook deelnemen aan de Kenniswerkplaats? Houd dan onze website in de gaten of stuur ons een mailtje!


Deel dit artikel

Meer nieuws

De strijd tegen kindermishandeling

De strijd tegen kindermishandeling

Met de Frontoffice Kindermishandeling probeert de eenheid Noord-Nederland van de politie kindermishandeling sneller te signaleren én aan te pakken...

Verder lezen
No Need to Hide - de eerste nieuwsbrief

No Need to Hide - de eerste nieuwsbrief

Stichting No Need to Hide zet zich in voor slachtoffers van seksueel ongewenst gedrag en misbruik en is sinds begin dit jaar lid van het ZIF. Graag brengen wij hun eerste nieuwsbrief bij u onder de..

Verder lezen
Meer aandacht voor toegankelijkheid in de gemeente Leeuwarden

Meer aandacht voor toegankelijkheid in de gemeente Leeuwarden

Meer aandacht voor toegankelijkheid, dat is het doel van de krant 'Beperkte Oplage' die begin april uitkwam in Leeuwarden en omstreken...

Verder lezen
Icon