No Need to Hide - de eerste nieuwsbrief

Stichting No Need to Hide zet zich in voor slachtoffers van seksueel ongewenst gedrag en misbruik en is sinds begin dit jaar lid van het ZIF. Graag brengen wij hun eerste nieuwsbrief bij u onder de aandacht. 

Icon13-04-2021 Nieuws
No Need to Hide - de eerste nieuwsbrief

Ruim 2,5 jaar geleden is Stichting No Need to Hide opgericht door ervaringsdeskundigen van seksueel misbruik. De Stichting, ontstaan vanuit een idee tijdens de opleiding Social Work, wil de komende jaren groeien en meer aandacht genereren. 

Er is de afgelopen tijd toenemende aandacht voor het inzetten van ervaringsdeskundigheid. We zien dit o.a. binnen de GGZ, armoedebestrijding, verslavingszorg en op het gebied van huiselijk geweld en kindermishandeling. Stichting No Need to Hide wil de komende maanden in Noord-Nederland, samen met professionals de rol en positie van ervaringsdeskundigheid op het terrein van seksueel misbruik vaststellen.

Stichting No Need to Hide werkt samen met: 

  • Sense Noord Nederland
  • Centrum seksueel geweld Groningen, Drenthe
  • Hanzehogeschool Groningen, Academie voor Sociale studies
  • Schaap strafrechtadvocaten
  • Slachtofferhulp Nederland, afdeling Groningen
  • Politie Noord Nederland
  • Spiegelgroep “Geweld hoort nergens thuis"
  • Zorg Innovatie Forum

Bekijk de volledige nieuwsbrief hier! 

Deel dit artikel

Meer nieuws

De strijd tegen kindermishandeling

De strijd tegen kindermishandeling

Met de Frontoffice Kindermishandeling probeert de eenheid Noord-Nederland van de politie kindermishandeling sneller te signaleren én aan te pakken...

Verder lezen
Meer aandacht voor toegankelijkheid in de gemeente Leeuwarden

Meer aandacht voor toegankelijkheid in de gemeente Leeuwarden

Meer aandacht voor toegankelijkheid, dat is het doel van de krant 'Beperkte Oplage' die begin april uitkwam in Leeuwarden en omstreken...

Verder lezen
Samen Alzheimer stoppen voor het start

Samen Alzheimer stoppen voor het start

Deze week is het startschot gegeven voor het landelijk project ABOARD (A personalized medicine approach for Alzheimer’s disease), een samenwerking van meer dan dertig partners om de ziekte van Al..

Verder lezen
Icon