Lees hier de nieuwsflits van de werkgroep Doveninclusie

In de werkgroep Doveninclusie bundelt het ZIF haar krachten met de GGMD, Kentalis, Lentis, de gemeente Groningen en ervaringsdeskundigen. In deze gezamenlijk uitgebrachte nieuwsflits leest u meer over inclusie voor doven en slechthorenden.

Icon15-09-2021 Nieuws
Lees hier de nieuwsflits van de werkgroep Doveninclusie

Met de erkenning van de Nederlandse Gebarentaal is inclusie voor doven en slechthorenden weer een stukje dichterbij. Echter is er nog steeds werk aan de winkel en daarom bundelen het Zorg Innovatie Forum, de GGMD, Kentalis, Lentis, gemeente Groningen en  ervaringsdeskundigen hun krachten en zetten zij zich in voor de inclusie van doven en slechthorenden. In september 2019 brachten deze organisaties al samen het Dagblad van het Horen uit, en nu maken zij zich nog steeds sterk voor meer bewustwording en aandacht rond dit thema. In deze nieuwsflits is te lezen over al het moois dat al gebeurd om ervoor te zorgen dat doven en slechthorenden gezien worden als een volwaardig lid van de maatschappij. 

Zo zijn dove professionals Linde Terpstra en Nigel van der Roest aan het woord. Wat vinden zij belangrijk, en  zien ze zichzelf als rolmodel? Er is aandacht voor het tekort aan tolken Nederlandse Gebarentaal (NGT) en er worden mooie initiatieven uitgelicht. Daarnaast kunt u lezen over het project Beeldentaal , waarmee cultuurparticipatie toegankelijk wordt voor kinderen met een taalontwikkelingsstoornis en jongeren en jongvolwassenen met een auditieve beperking. 

Bekijk hier de nieuwsflits!
Lees hier de nieuwsflits van de werkgroep Doveninclusie foto 2
Deel dit artikel

Meer nieuws

In drie sessies naar succesvolle fondsenwerving

In drie sessies naar succesvolle fondsenwerving

Het Zorg Innovatie Forum en PNO Consultants helpen ZIF-stakeholders in drie sessies met het werven van fondsen en subsidies...

Verder lezen
Noorden krijgt impuls voor voortzetting leernetwerken

Noorden krijgt impuls voor voortzetting leernetwerken

NetwerkZON2020 krijgt een vervolg: NetwerkZON2026 Modern Health. Het ZIF heeft samen met NetwerkZON deze aanvraag opgesteld en zij werken ook samen in de uitvoering in de komende projectperiode. Le..

Verder lezen
Het Zorg Innovatie Forum gaat verhuizen!

Het Zorg Innovatie Forum gaat verhuizen!

Vanaf 1 november is het ZIF gevestigd aan de Rummerinkhof 2 in Haren..

Verder lezen
Icon