De Slimme Zorg Estafette in Regio Noord

Tijdens de Slimme Zorg Estafette staan slimme zorg en innovatie centraal in alle regio’s van Nederland. Regio Oost mocht op 31 januari aftrappen, en vanaf 14 februari is regio Noord aan de beurt! 

Icon01-02-2022 Nieuws
De Slimme Zorg Estafette in Regio Noord

In het noorden staan de mogelijkheden van (zorg)technologieën volop in de aandacht. Op 15 februari 2022 organiseert de Kenniswerkplaats E-health Implementatie een webinar over een thema waar we bij ontwikkeling en implementatie van zorgtechnologie allemaal mee te maken hebben: de financiering.

Het Nederlands en Europees subsidieklimaat is bijzonder complex en uitgebreid, waardoor het voor partijen vaak veel tijd kost om het juiste subsidieprogramma te koppelen aan lopende en/of nieuwe projecten. In dit webinar zullen Cecile ten Kate (senior consultant) en Thomas Leenheers (consultant) van PNO Consultants u meenemen in een aantal interessante financieringsmogelijkheden voor zorgorganisaties en ondernemers actief in de zorg die mogelijk goed aansluiten bij uw baanbrekende of innovatieve projecten. Denk hierbij aan het Nationaal Programma Groningen, ZonMw regelingen, maar ook programma's voor het MKB waaronder de MIT Haalbaarheid en Versneller Innovatieve Ambities (VIA).

Dus wilt u meer weten over de financiering van zorgtechnologie? Meld u dan snel aan op deze pagina en neem deel aan de Kenniswerkplaats E-health Implementatie!

Op www.werkplaatsimplementatie.com vindt u meer informatie over de Kenniswerkplaats E-health Implementatie waarin het Zorg Innovatie Forum, het UMCG en de Universiteit Twente hun krachten bundelen en verbinding zoeken met de leden. U kunt zich hier ook aanmelden voor de LinkedIn groep, waarin ontwikkelaars en gebruikers samenkomen.

De activiteiten van de Slimme Zorg Estafette worden in Noord Nederland aangejaagd door het Noordelijk Platform Zorgtechnologie. Het NPZ is een initiatief vanuit TZA Groningen, TZA Drenthe, ZorgpleinNoord, Zorg Innovatie Forum, Centre of Expertise Healthy Ageing, Faith Research en Health Hub Roden. Voor alle activiteiten tijdens de Slimme Zorg Estafette kijk op www.slimmezorgestafette.nl.

Na een maand vol kennisdeling, inspiratie en ontmoeting is er op 10 maart een landelijke afsluiting van de Slimme Zorg Estafette 2022. Tijdens de sluiting wordt er terug gekeken, maar vooral vooruit: wat staat ons dit jaar nog meer te wachten? Welke nieuwe samenwerkingen zijn ontstaan? Hoe zetten we de volgende stap in het vernieuwen van de zorg?

Het volledige programma wordt nog verder uitgewerkt, maar het belooft een energieke bijeenkomst met interessante sprekers te worden. Als u zich alvast aanmeldt via deze link, dan wordt u op de hoogte gehouden van het verdere programma.

De Slimme Zorg Estafette in Regio Noord foto 3
Deel dit artikel

Meer nieuws

Nieuwsflits - Wat is er nodig voor inclusie?

Nieuwsflits - Wat is er nodig voor inclusie?

Op 24 september is het Wereld Dovendag. Op deze dag is er extra aandacht voor doven en slechthorenden. Om extra aandacht te besteden aan deze belangrijke dag heeft de Werkgroep Doveninclusie een ni..

Verder lezen
Innoveren kan je leren!

Innoveren kan je leren!

Innovatie is hard nodig! In 15 jaar ZIF hebben we veel kennis opgedaan over innovatiestrategie in de zorg en het sociaal domein. Tijdens ons symposium op 4 november 2022 delen we graag deze inzicht..

Verder lezen
Lootuinen in Beweging

Lootuinen in Beweging

Lootuinen in Beweging In het project ‘Wat beweegt ouderen?’ in Lootuinen, een wijk van Coevorden, staan de wensen en behoeften van inwoners van deze wijk centraal. Het project is gestar..

Verder lezen
Icon