Inspiratiesessie Kans voor de Veenkoloniën - Het beste van twee werelden

Tijdens deze inspiratiesessie vanuit het programma Kans voor de Veenkoloniën en het inwonersinitiatief Kracht van de Veenkoloniën gaan we graag met u in gesprek over hoe leef- en systeemwereld elkaar kunnen versterken. Klik hier om meer te lezen over de sessie, en om u aan te melden!

Icon30-01-2023 Nieuws
Inspiratiesessie Kans voor de Veenkoloniën - Het beste van twee werelden

Hoe kunnen inwoners en professionals elkaar versterken, en waar zitten deze twee werelden elkaar in de weg? We staan stil bij barrières en zoeken met elkaar naar nieuwe oplossingen. Niesco Dubbelboer, adviseur Kracht van de Veenkoloniën en mede-oprichter en coördinator van Meer Democratie, neemt ons mee in het begrip ‘nieuwe democratie’. Annamaria Evers vertelt haar verhaal over grip krijgen op armoede en vanuit haar persoonlijke ervaring met opgroeien in armoede. Anne Hilderink , grondlegger van de coöperatie Klooster & Buren en Beeldend kunstenaar, is vanuit Nederland Zorgt voor Elkaar bezig met een actiebegeleidend onderzoek over het belang en impact van inwonersparticipatie voor het leefbaar en vitaal houden van woonomgeving en inwoners.

Naast deze interessante plenaire bijdragen is er tijdens de workshopronde ruimte voor interactie en kennisdeling.

Voor Kans voor de Veenkoloniën schreef Toegepast Gezondheidsonderzoek van het UMCG (TGO) een wetenschappelijk artikel over de verbinding tussen de leef- en systeemwereld. Annemieke Visser, senior-onderzoek bij de RUG en het UMCG neemt ons mee in de bevindingen van dit artikel, samen met een aantal studenten van de master Design Driven Innovation. De rest van de workshops zullen wij laten onthullen!

Wij nodigen u van harte uit om op 20 februari mee te doen, denken en praten! Bent u erbij? Klik dan hier om u aan te melden!

Deel dit artikel

Meer nieuws

Denkt u weleens na over uw eigen kracht en kwetsbaarheid?

Denkt u weleens na over uw eigen kracht en kwetsbaarheid?

Bekijk nu de publicatie 'Luister naar de Stem van Ouderen' met daarin de krachtige verhalen van acht ouderen!..

Verder lezen
Campagne ‘Zelfstandig thuis met vertrouwen’ van start

Campagne ‘Zelfstandig thuis met vertrouwen’ van start

Met de juiste (digitale) hulpmiddelen kunnen ouderen veilig en vertrouwd thuis blijven wonen. Er zijn talloze handige hulpmiddelen op de markt, die het leven aanzienlijk makkelijker kunnen maken. L..

Verder lezen
Nieuw advies Raad van Ouderen:

Nieuw advies Raad van Ouderen: "Maak van het openbaar vervoer een nutsvoorziening"

Op 8 februari heeft de Raad van Ouderen het advies ‘Ruimte voor Ouderen, met een inspirerende leefomgeving en mobiliteit als basis’ aangeboden aan de Directeuren-Generaal van de ministeries van..

Verder lezen
Icon