ZIF, Kans voor de Veenkoloniën en Kracht van de Veenkoloniën doen mee aan Springtij

Van 20 t/m 22 september vond dit jaar het Springtij Forum plaats. Op het Springtij Forum werkten de bezoekers sectoroverstijgend aan de duurzaamheidsvraagstukken van morgen. Lees hier meer over de bijdrage van ZIF, KvdVK en Kracht van de Veenkoloniën.

Icon25-09-2023 Nieuws
ZIF, Kans voor de Veenkoloniën en Kracht van de Veenkoloniën doen mee aan Springtij

Het meerdaagse evenement op Terschelling werd dit jaar door ongeveer 1500 bezoekers bezocht. Met elkaar werd stilgestaan bij de Toekomst van Nederland op het gebied van klimaat, energie, water en dit jaar ook zorg. Het Zorg Innovatie Forum nam deel aan de programmaonderdelen over een toekomstvisie naar de Menselijke Maat.

Samen met Kans voor de Veenkoloniën en Kracht van de Veenkoloniën werd een bijdrage geleverd aan verschillende workshops. De spanning die bestaat tussen grote nationale visies en plannen en individuele en lokale opgaven en oplossingen werd in de workshops besproken. Guido Ten Dolle, programma Manager Mooi Nederland bij Binnenlandse Zaken gaf hoe er gewerkt wordt aan een gedeeld beeld van de toekomst en nieuwe concepten van inrichting van gebieden. Roelof Dilling (Kracht van de Veenkoloniën) en René van der Most (Kans voor de Veenkoloniën en ZIF) deelden vanuit de Veenkoloniën waar bewonersinitiatieven tegen aan lopen en wat initiatieven bij verschillende vraagstukken kunnen betekenen. Dit thema wordt breed gedeeld, bleek uit de interesse. De landelijk overheid is nog aan het leren hoe bewonersinitiatieven een rol kunnen krijgen. Vanuit de Veenkoloniën is de uitnodiging gedaan om de ervaringen die op het gebied van bewonersparticipatie zijn opgedaan te delen. De Veenkoloniën kunnen dus een werkbezoek verwachten vanuit Den Haag!

Mooie en inspirerende dagen op Terschelling dus, gevuld met mensen die vol passie bezig zijn met het toekomst bestendig te maken van Nederland. Of het nu gaat over water, klimaat of energie. Gezondheid loopt door al deze thema’s. Meer weten? Kijk op Springtij.nu!  

ZIF, Kans voor de Veenkoloniën en Kracht van de Veenkoloniën doen mee aan Springtij foto 2
Deel dit artikel

Meer nieuws

'Als Woorden Tekort Schieten' is begonnen!

'Als Woorden Tekort Schieten' is begonnen!

In het project 'Als Woorden Tekort Schieten' nemen dove en slechthorende jongeren, kinderen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS) en jongeren uit het aardbevingsgebied actief deel aan cultuur. Le..

Verder lezen
Twee werelden verbonden tijdens de Inspiratiemiddag

Twee werelden verbonden tijdens de Inspiratiemiddag

Twee werelden verbinden en bruggen bouwen tussen zorg en welzijn en kunst en cultuur. Dat stond centraal tijdens de Inspiratiemiddag die het Zorg Innovatie Forum samen met KultuurLoket organiseerde..

Verder lezen
‘Wij willen graag bijdragen aan een oplossing tegen dementie’

‘Wij willen graag bijdragen aan een oplossing tegen dementie’

21 september staat in het kader van Wereld Alzheimerdag. Het Zorg Innovatie Forum en Platform Pouwer zetten zich via het ABOARD-project in om Alzheimer te stoppen voor het start. Lees in dit interv..

Verder lezen
Icon