Aandacht voor doven en slechthorenden op Werelddovendag

Op 25 september is er tijdens Werelddovendag aandacht voor doven en slechthorenden over de hele wereld. Het Zorg Innovatie Forum zet zich al jaren in voor meer inclusie. Lees snel verder om te zien wat het ZIF doet. 

Icon24-09-2021 Nieuws
Aandacht voor doven en slechthorenden op Werelddovendag

Op 25 september is het Werelddovendag (WDD). Dit jaar wordt het Beatrix Theater in Utrecht de plek waar doven en slechthorenden bijeenkomen. ‘Samen naar inclusie’, dat is het thema van deze dag. Er is volop ruimte voor vragen en discussie, er is een informatiemarkt, en er zijn workshops over bijvoorbeeld fotografie, ondernemerschap, diversiteit en andere thema’s.

In de werkgroep Doveninclusie bundelt het ZIF haar krachten al geruime tijd met de GGMD, Kentalis, Lentis, de gemeente Groningen en ervaringsdeskundigen. In september 2019 brachten zij het Dagblad van het Horen uit. Nu verschijnt er in het kader van WDD een gezamenlijk nieuwsflits. In deze nieuwsflits is te lezen over al het moois dat al gebeurd om ervoor te zorgen dat doven en slechthorenden gezien worden als een volwaardig lid van de maatschappij. Verder zijn dove professionals Linde Terpstra en Nigel van der Roest aan het woord. Wat vinden zij belangrijk, en zien ze zichzelf als rolmodel? Er is aandacht voor het tekort aan tolken Nederlandse Gebarentaal (NGT) en er worden mooie initiatieven uitgelicht.

Daarnaast kunt u lezen over het project Beeldentaal , waarmee cultuurparticipatie toegankelijk wordt voor kinderen met een taalontwikkelingsstoornis en jongeren en jongvolwassenen met een auditieve beperking. Het Zorg Innovatie Forum, Het Houten Huis, het Noord Nederlands Toneel, Club Guy & Roni, SPOT Groningen, GGMD, Kentalis, gemeente Groningen en de Hanzehogeschool Groningen gaan samen aan de slag om inclusie te vergroten voor deze doelgroep te vergroten. Meer weten over Beeldentaal? Kijk dan hier!

Lees hier de nieuwsflits van de Werkgroep Doveninclusie!

Zet u zich ook in voor doven en slechthoren en wilt u iets bij ons onder de aandacht brengen? Neem dan contact met ons op!


Deel dit artikel

Meer nieuws

Campagne ‘Zelfstandig thuis met vertrouwen’ van start

Campagne ‘Zelfstandig thuis met vertrouwen’ van start

Met de juiste (digitale) hulpmiddelen kunnen ouderen veilig en vertrouwd thuis blijven wonen. Er zijn talloze handige hulpmiddelen op de markt, die het leven aanzienlijk makkelijker kunnen maken. L..

Verder lezen
Nieuw advies Raad van Ouderen:

Nieuw advies Raad van Ouderen: "Maak van het openbaar vervoer een nutsvoorziening"

Op 8 februari heeft de Raad van Ouderen het advies ‘Ruimte voor Ouderen, met een inspirerende leefomgeving en mobiliteit als basis’ aangeboden aan de Directeuren-Generaal van de ministeries van..

Verder lezen
2023 in beeld!

2023 in beeld!

Bekijk het 2023 van het Zorg Innovatie Forum in vogelvlucht in dit jaarverslag!..

Verder lezen
Icon