Kans voor de Veenkoloniënimage

Kans voor de Veenkoloniën

Een achtjarig programma dat zich richt op het verbeteren van de gezondheidssituatie in de Veenkoloniën.

De Veenkoloniën is een prachtig gebied dat loopt van Zuid-Oost Groningen tot Oost-Drenthe. Plaatsen als Stadskanaal, Veendam, Exloo, Gasselternijveen en Emmen zijn te vinden in de Veenkoloniën. Het programma Kans voor de Veenkoloniën heeft als doel om de gezondheidssituatie in de regio te verbeteren.

Het programma Kans voor de Veenkoloniën biedt de bijzondere mogelijkheid om in acht jaar tijd de leefsituatie en de ervaren (positieve) gezondheid te verbeteren van iedereen die woont, werkt en leeft in de regio. Dit gebeurt samen, vanuit de kracht van de bewoners, betrokken gemeenten, ondernemers en organisaties in de Veenkoloniën.

Kans voor de Veenkoloniën foto 2

Het ZIF is penvoerder en verantwoordelijk voor de programmacoördinatie van Kans voor de Veenkoloniën, dat in 2015 gestart is en tot 2023 loopt. Het programma bevindt zich momenteel in de derde en laatste fase waarin borging centraal staat. Samen met o.a. bewoners en gemeenten wordt er in deze periode gekeken hoe de activiteiten van Kans voor de Veenkoloniën ingebed kunnen worden in het (bestaande) beleid. Zo geven we de tijdelijke impuls vanuit Kans voor de Veenkoloniën een blijvend effect.

In Nederland zijn de sociaal-economische gezondheidsverschillen aanzienlijk en deze nemen helaas nog niet af. Mensen met een lage opleiding en een laag inkomen overlijden 7 á 8 jaar eerder en leven 15 jaar minder in goede gezondheid. De inzet van dit programma is om de gezondheid van de Veenkolonialen te vergroten. Tevens is de betrokkenheid van inwoners erg belangrijk. Samen staan we immers sterker dan alleen. Er wordt binnen het programma gewerkt aan belangrijke thema’s als armoede, laaggeletterdheid en geboortezorg.

Kans voor de Veenkoloniën foto 3

Alle informatie over het programma, welke activiteiten er uitgevoerd worden binnen het programma KvdVK, en het laatste nieuws vindt u op de website.

Andere activiteiten

Icon