Week van de Toegankelijkheid

Tijdens de Week van de Toegankelijkheid (4-8 oktober 2021) is er landelijk extra aandacht voor inclusie en toegankelijkheid voor iedereen. Maar hoe werk je nu concreet aan het vergroten van toegankelijkheid? 

Icon04-10-2021 Nieuws
Week van de Toegankelijkheid

Het Zorg Innovatie Forum hecht veel waarde aan inclusie en het vergroten van toegankelijkheid, zodat iedereen optimaal kan meedoen in de maatschappij. We vinden het daarbij essentieel om goed te luisteren naar de doelgroep en ervaringsdeskundigen zelf, en hen overal vanaf het begin actief bij te betrekken. 

Daarom:

  • Vragen we ouderen zelf in Platform Pouwer naar hun wensen, behoeften en ervaringen op het gebied van wonen, zorg en welzijn, zoals a.s. vrijdag 8 oktober tijdens de Regiotour Drenthe / Overijssel.
  • Betrekken we mensen met een auditieve beperking via de Werkgroep Doveninclusie, en brachten we onlangs samen deze nieuwsflits uit.
  • Hebben we vorig jaar met o.a. de werkgroep Toegankelijkheid in de gemeente Leeuwarden een krant uitgebracht over dit thema; Beperkte Oplage.
  • Geven we cultuurparticipatie voor jongeren en jongvolwassenen met een auditieve beperking samen met hen vorm in het project Beeldentaal. 
Deel dit artikel

Meer nieuws

Denkt u weleens na over uw eigen kracht en kwetsbaarheid?

Denkt u weleens na over uw eigen kracht en kwetsbaarheid?

Bekijk nu de publicatie 'Luister naar de Stem van Ouderen' met daarin de krachtige verhalen van acht ouderen!..

Verder lezen
Campagne ‘Zelfstandig thuis met vertrouwen’ van start

Campagne ‘Zelfstandig thuis met vertrouwen’ van start

Met de juiste (digitale) hulpmiddelen kunnen ouderen veilig en vertrouwd thuis blijven wonen. Er zijn talloze handige hulpmiddelen op de markt, die het leven aanzienlijk makkelijker kunnen maken. L..

Verder lezen
Nieuw advies Raad van Ouderen:

Nieuw advies Raad van Ouderen: "Maak van het openbaar vervoer een nutsvoorziening"

Op 8 februari heeft de Raad van Ouderen het advies ‘Ruimte voor Ouderen, met een inspirerende leefomgeving en mobiliteit als basis’ aangeboden aan de Directeuren-Generaal van de ministeries van..

Verder lezen
Icon