Week van de Toegankelijkheid

Tijdens de Week van de Toegankelijkheid (4-8 oktober 2021) is er landelijk extra aandacht voor inclusie en toegankelijkheid voor iedereen. Maar hoe werk je nu concreet aan het vergroten van toegankelijkheid? 

Icon04-10-2021 Nieuws
Week van de Toegankelijkheid

Het Zorg Innovatie Forum hecht veel waarde aan inclusie en het vergroten van toegankelijkheid, zodat iedereen optimaal kan meedoen in de maatschappij. We vinden het daarbij essentieel om goed te luisteren naar de doelgroep en ervaringsdeskundigen zelf, en hen overal vanaf het begin actief bij te betrekken. 

Daarom:

  • Vragen we ouderen zelf in Platform Pouwer naar hun wensen, behoeften en ervaringen op het gebied van wonen, zorg en welzijn, zoals a.s. vrijdag 8 oktober tijdens de Regiotour Drenthe / Overijssel.
  • Betrekken we mensen met een auditieve beperking via de Werkgroep Doveninclusie, en brachten we onlangs samen deze nieuwsflits uit.
  • Hebben we vorig jaar met o.a. de werkgroep Toegankelijkheid in de gemeente Leeuwarden een krant uitgebracht over dit thema; Beperkte Oplage.
  • Geven we cultuurparticipatie voor jongeren en jongvolwassenen met een auditieve beperking samen met hen vorm in het project Beeldentaal. 
Deel dit artikel

Meer nieuws

Het Zorg Innovatie Forum gaat verhuizen!

Het Zorg Innovatie Forum gaat verhuizen!

Vanaf 1 november is het ZIF gevestigd aan de Rummerinkhof 2 in Haren..

Verder lezen
Cultuurparticipatie voor iedereen!

Cultuurparticipatie voor iedereen!

Op Wereld TOS dag staat iedereen met een taalontwikkelingsstoornis in het zonnetje!..

Verder lezen
Duizenden rokers doen weer mee aan Stoptober

Duizenden rokers doen weer mee aan Stoptober

Stoptober is van start! Stoptober is een jaarlijks terugkerend evenement van 28 dagen in oktober. Duizenden mensen stoppen met roken in die maand.  ..

Verder lezen
Icon